Петър Колев: Трудно е да мотивираш футболисти с неясно бъдеще

Наставникът на Берое Петър Колев коментира загубата с 1:3 от Лудогорец в Разград. На първо място той поздрави домакините за десетата им поредна титла, която подпечатаха след постигнатия успех. Треньорът на старозагорци заяви, че е трудно да мотивира футболистите си, когато много от тях са с изтичащи договори в края на сезона и бъдещето им е неясно.DSPORT.BG

Лудогорец прекърши Берое и взе рекордна 10-та титла на България

„Искам да поздравя Лудогорец за десетата юбилейна титла – всички хора, които работят в клуба, отделно и играчите и най-вече старши треньора им. В последните няколко месеца той накара отбора да приеме неговите идеи. Поздравление за неговата работа. На нас не ни достигна смелост и в някои ситуации класа. Съдбата ни даде шанс да сме равни в резултата до самия край на мача, но когато не го усещаш и нарушиш тактическата постройка в последните минути, губиш“, заяви Колев.

„Имаше много непредизвикани грешки, много нехарактерни отигравания за някои играчи. Обстановката преди мача беше спокойна. Нашите шансове за по-високо класиране за илюзорни. Аз се радвам, че футболистите осъзнаха отговорността на мача и въпреки че нямаше за какво да играем, поне физически се вложиха. Изключително трудно е, когато имаш 11 човека с договор за догодина, другите са с неясна съдба. Трудно е да ги мотивираш“, добави той.

„Ако погледнете стартовия състав, осем от 12-те ни чужденци стартираха. Един е контузен, друг не е възстановен, имаме трети наказан и четвъртият беше на пейката. През седмицата излезе материал в медиите. Някой се опита да обяви нова политика в Берое, как всички чужденци ще бъдат изгонени и ще се намалят заплатите. Не съм чул такова нещо от ръководството. Имаме единомислие. Смятам, че бързо реагирахме аз и ръководството. На играчите беше разяснено какво предстои като политика на клуба, ще разберете след края на първенството“, каза още Петър Колев.