“Добруджа” си гарантира оставането с точка в Пазарджик

Добруджа” и “Хебър” завършиха наравно – 1:1, в мач от Втора лига, игран в Пазарджик. Със спечелената точка отборът от Добрич си гарантира и на теория оставането в групата, докато домакините сведоха до минимум шансовете си да завършат на трето място и да играят бараж за влизане.

След равностойна игра и без нещо опасно и пред двете врати, първото полувреме завърши без отбелязани голове. В 60 мин. Ерик Почански бе фаулиран в наказателното поле на “Хебър” и Цветан Илиев с точно изпълнение на отсъдената дузпа изведе “Добруджа” напред. 7 минути преди края Йордан Тодоров засече центриране от левия фланг и възстанови равенството. Жълто-зелените могат обаче повече да съжаляват, че не стигнаха до победата, защото пропуснаха отлична възможност в последната минута при удара на излезлия сам срещу вратаря Стефан Митев и последвалата добавка на Ерик Почански, който стреля над опразнената врата.

В другия мач днес “Локомотив” (Горна Оряховица) загуби от “Лудогорец 2” и така точката в Пазарджик гарантира на “Добруджа” и на теория оставането два кръга преди края. В последното си домакинство за сезона в неделя добричлии ще приемат “Янтра” (Габрово)