Антони Здравков: Ние създадохме шансовете на Ботев

Старши треньорът на Царско село Антони Здравков смята, че равенството 0:0 срещу Ботев Пловдив е било справедливо. Той заяви, че футболистите му с допуснати грешки са създали положенията на противника.DSPORT.BG

Слънце грее, дъжд вали – Царско село и Ботев Пд с нулево реми (видеоанализ)

„Пропуски имаше и пред двете врати. Не ми хареса, че в ситуациите, които Ботев имаше шансове, ги създадохме ние. След ъглов удар допускаме контраатака. Ситуациите, които създадохме, ги създадохме с много труд. Който и отбор да беше спечелил, нямаше да е незаслужено. Равенството е справедливо и за двата отбора“, заяви Здравков.

„Последните два мача определено това е проблемът, който се явява – трудно задържаме топката в предни позиции. Когато противникът открадне топката, пространствата са големи и трудно ги покриваме“, добави той.

„Не се отразява добре сгъстената програма, тъй като нашата група не е от 22 души. Трудно правим ротации. Такъв е регламентът за всички. Контузии, наказания, умора… Хубавото е, че нямаме тежки травми“.

„В оставащите мачове ще играем за победа, няма да играем, за да мине първенството. Черно море си остава фаворит за седмото място с шестте точки преднина, така че няма да е лесно да наваксаме тези точки“.

„Не може да използваме само мачовете за стиковане, трябва да имаме и тренировки. Трудно се работи при толкова натоварен график, опитваме се. Доста от нещата се получават, просто трябва да сме по-конкретни“, каза още Здравков.