Любо Пенев: Защо мислите, че ВАР е полезен към момента? Може би е по-зле от преди (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев говори пред медиите преди утрешния финал за Купата на България срещу Арда. Брифингът на специалиста започна с напрежение между него и фотографите и журналистите в залата, като той на няколко пъти им се скара, че не спазват социална дистанция.DSPORT.BG

720p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Пенев бе много лаконичен, но обърна специално внимание на системата за видеонаблюдение, която ще се използва в утрешния мач. Според него за момента ВАР не изглежда да е много полезен и допълни, че не е нормално хора във вана до стадиона да решават спорните ситуации, а не главният съдия.

Той също така допълни, че след вкарването на ВАР в България положението е станало по-зле.

“Много сте ми близко тука, щрак-щрак. Назад малко. Сега е COVID пандемия, малко назад трябва. Два-три метра назад. Какво да ви кажа. Окей, аз го разбирам това нещо. Само че има някакви правила и трябва да ги спазваме. Ние не пускаме хора, а вие сте тука г*з до г*з – как да стане? Оттук почват нещата. Като знаеш какви са изискванията, трябва да се спазват”.

“Чуваме ли се? Назад, ако обичате, минете два-три метра. Не ме интересува, моето здраве е по-важно от вашите снимки, апарати и т.н. Трябва да ви е ясно – моето здраве е по-важно от вашите апарати. Какво е това?! Целият свят се пази, а ние щракаме”.

“Не е достатъчно да имаш само втори план, трябва да имаш и трети. Жеферсон е почти готов за игра. Всички футболисти влизат на лагер тази вечер. Всички играчи са на разположение, кои ще са в групата и кои не, ще се реши утре”.

“Радвам се, че ще има фенове на стадиона. Утре ще имаме пълен стадион. Искам да има такава атмосфера, доволен съм, че това ще се случи. Колкото повече фенове, толкова по-добре. Така ще се получи една реална, футболна атмосфера, която подхожда на финал”.

“Защо си мислите, че ВАР в България е полезен към момента? Съдиите, които са във вана определят какво да се случи. Тоест главният съдия няма думата. Във вана може би се появяват тези, които са най-близко до конкретния стадион”.

“ВАР трябва да е от полза на отборите и съдиите. Но как един съдия не може да вземе отношение? Може би не му позволяват. Има хора, които се натискат да бъдат ВАР. Има и спуснати. Това се случва във всички мачове. Може би е по-зле от преди”.

“Ще се справи ли Волен Чинков? Аз си гледам моята работа. Аз имам директен подход. Аз съм ясен, точен и лаконичен”.

“Загубеният финал за Купата през миналата година няма как да повлияе на играчите. Когато е един мач всеки може да загуби или да спечели. Няма как да завършим равен. Тренираме да спечелим мача. Ние сме ЦСКА и играем само за победа. Ако загубим ще видим къде са ни грешките. Загубихме в Пловдив, но драма няма. Аз съм с манталитет на победител”, каза той.