Време е за финал, кой ще вдигне Купата?

Арда Кърджали се изправя срещу ЦСКА във финала за Купата на България. Двубоят е на Националния стадион „Васил Левски“ от 19:30 часа и може да проследите всичко най-интересно с dsport, както и е в ефира на Дарик радио.

„Червените“ преследват своята 21-а купа, докато Арда е на финал за първи път в своята история.dsport.bg

 

50% от капацитета на Националния стадион „Васил Левски” ще бъде отворен за футболните запалянковци за финала за Купата на България.

Арда Кърджали е 34-ият различен финалист за Купата на България.

Любопитното е, че Арда стигна до финала след четири гостувания. Отборът от Кърджали по пътя към финала елиминира последователно Спартак Варна, Етър Велико Търново, ЦСКА 1948 и Славия. Първият мач срещу “белите” беше в Кърджали и завърши 0:0, но в реванша отборът на Николай Киров се наложи с 1:0 благодарение на гол на защитника Алекс Петков.

ЦСКА от своя страна стигна до финала след четири домакински мача. „Червените“ се справиха на 1/16-финалите с Ботев Ихтиман – 5:0, след това отстраниха Черно море с 3:1 и Ботев Враца с 4:0, а голямото изпитание беше на полуфиналите, където срещнаха Лудогорец. На “Българска Армия” двата тима завършиха 1:1, но в Разград ЦСКА категорично надигра съперника си и след успех с 2:1 си осигури място на финала.

До момента Арда и ЦСКА изигра три мача помежду си през сезона. В първите два не беше излъчен победител, като и двата завършиха 1:1. В плейофната фаза ЦСКА се наложи трудно с 1:0 в София след късен гол на Юрген Матей.

Вероятни състави:

Арда: Иван Караджов – Милен Стоев, Алекс Петков, Пламен Крумов – Деян Лозев, Лъчезар Котев, Емил Мартинов, Александър Георгиев – Иван Коконов, Тонислав Йорданов, Спас Делев

ЦСКА: Густаво Бусато – Тибо Вион, Мено Кох, Юрген Матей, Брадли Мазику – Амос Юга – Георги Йомов, Тиаго Родригес, Феде Варела, Греъм Кери – Жорди Кайседо