България преодоля с лекота съпротивата на Словакия в Пловдив

Женският национален отбор на България по волейбол постигна убедителна победа с 3:0 гейма (25:21, 25:14, 25:22) срещу Словакия за трета поредна победа в Златната лига. Двубоят се изигра в зала „Колодрума“ в Пловдив пред около 1000 привърженици. Тимът ни игра пред родна публика за пръв път от две години.DSPORT.BG

Иван Петков: Имаме голям потенциал, съсредоточени сме върху Златната лига

Елица Василева: Беше много емоционално и приятно

След категоричния успех „лъвиците“ са едноличен лидер в класирането в групата с 3 победи от 3 мача и максимален актив от 9 точки.

Утре (5 юни) е последният мач за България в Пловдив. Волейболистките ни се изправят срещу Украйна, воден от Владимир Орлов.

Българските състезателки не влязоха по най-добрия начин в мача срещу Словакия и съперникът ни поведе с 5:1. Бързо обаче паритетът бе възстановен при 5:5, а на първото техническо прекъсване България водеше с 8:7. Класата си пролича оттук насетне и българките поеха пълен контрол върху събитията на игрището. Разликата се увеличаваше и затворихме първата част без особени затруднения с 25:21.

Във втората част България поведе от самото начало с 5:2. След успешна атака на Елица Василева дръпнахме с 5 точки при 9:4. Нападателките на Словакия много трудно преодоляваха блока ни и преднината набъбваше в наша полза. При 20:11 селекционерът Иван Петков си позволи да направи няколко промени. Въпреки това родният тим затвори с лекота гейма с 25:14.

Третият гейм също стартира много добре за нашите. Въпреки че гостите успяха да стопят аванса си, атака на Паскова сложи точка на спора – 25:22 и 3:0 гейма.

За победата с 13 точки се отчете Елица Василева, докато Христина Вучкова прибави 10. За словачките най-резултатна бе Никола Радосова с 13 точки