Целта е изпълнена – България без загубен гейм в Златната лига

Женският национален отбор на България по волейбол записа поредна чиста победа в Златната лига. „Лъвиците“ победиха категорично Украйна с 3:0 гейма (25:23, 25:20, 25:12) в зала „Колодрума“ в Пловдив и завършиха на първо място в поток Б без нито един загубен гейм.DSPORT.BG

Нашите момичета записаха четвърта поредна победа и с актив от 12 точки. Украйна заема втора позиция във временното класиране и ще се бори със Словакия за място на полуфиналите.

ГАЛЕРИЯ

 

Селекционерът Иван Петков направи две промени в стартовия състав. На мястото на Емилия Димитрова като диагонал започна Мирослава Паскова, а в центъра се появи Мира Тодорова, която замести Нася Димитрова.

Единствено в първата част украинките затрудниха нашите и допринесоха за известна интрига. Гостенките започнаха много напористо и бяха равностоен съперник докрай. При равенството 23:23 тимът на България показа своя опит и класа, като не допусна изненада и спечели след успешна атака на Елица Василева.

Волейболистките ни запазиха стабилност и добра организация, бяха водещият тим в следващите две части. Предимството позволи на Иван Петков да пусне в игра повечето от младите момичета. Те се представиха достойно, а България спечели третата част с голяма разлика. С най-голям актив за България бе Мирослава Паскова с 15 точки. Христина Вучкова добави 11 точки за успеха. В неделя, 6 юни, е последният мач от група в зала „Колодрума“, като Украйна се изправя срещу Словакия от 20:30 часа.

За България предстои участие във финалната фаза на турнира, на която сме домакин през уикенда 19-20 юни. Решаващите сблъсъци ще се изиграят в залата в Русе. Съперниците ще станат ясни след изиграването на всички мачове в групите