Ясен Петров: Само можем да извлечем поуки от всички тези мачове и да вървим напред

Селекционерът на България Ясен Петров сподели след загубата от Франция с 0:3 в приятелски двубой, че тимът може да извлече само поуки от трите контроли, които изигра. DSPORT.BG

Франция без проблем надви България в последната си контрола преди Евро 2020

“Огромен респект. Играхме срещу много силен тобор. Рано прибегнахме до смените, защото предварително знаехме, че имаме шест смени и трябва да ги направим по-рано, защото имаше умора в играчите. Франция е силен отбор и добре подготвен. Ние имаме полза от мачове срещу такива отбори. Пак не ни стигнаха десет минути, за да кажем че сме се представили добре. Заслужена победа на домакините. Имахме един добър шанс при 1:0. Не казвам, че ако бяхме вкарали, щяхме да завършим наравно, но не мога да кажа, че футболистите не се стараха. Само можем да печелим от мачове с такива противници. Играхме на 1-ви, 5-и и 8-ми юни. Ние знаехме класата на Франция. Знаем, че Вальо Антов няма игрови ритъм, но момчето изкара три мача по 90 минути. Петко Христов също игра три мача”, сподели селекционерът на България след двубоя на “Стад дьо Франс”.

Класата си е класа. Срещу нашите халфове имаше страхотни футболисти. Тук нещата са от друга величина. За нашите момчета това е безценен опит. Горе-долу знаем къде ни е нивото. Докоснахме се до това да срещнем силни отбори. Обстановката беше прекрасна. Само можем да извлечем поуки от всички тези мачове и да вървим напред”, каза още Петров.