Красиво шоу постави началото на Евро 2020 в Рим (СНИМКИ)

Шестнадесетото европейско първенство по футбол бе открито тази вечер с бляскава церемония в Рим. На “Олимпико” символичното начало на шампионата на Европа даде големият италиански тенор Андреа Бочели, който изпя арията “Несум дорма” от великата опера на Джакомо Пучини “Турандот”.DSPORT.BG

В церемонията имаше прелитане на Freece Tricolori – акробатичният демонстрационен отбор на италианските военновъздушни сили, както и експолозии от цветни пиротехнически ефекти.

Бочели е канен често за изпълнител на големи международни спортни събития, пял е на Олимпийските игри, Световното първенство по футбол и финала на Висшата лига във Великобритания.

След това Мартин Гарикс, Боно и Дъ Едж изпълниха химна на Евро 2020 We are the people, а небето над стадиона в Рим бе озарено от фойерверки.

За първи път в историята на европейските първенства, надпреварата ще се проведе в цели 11 държави. Финалът на турнира е точно след месец – на 11 юли в родината на футбола Англия.

Заради мерките за борба с пандемията от коронавирус, на стадиона присъстваха само 16 000 зрители, които обаче успяха да създадат вълнуваща атмосфера.

ГАЛЕРИЯ