Днес на Евро 2020! Белгия – Русия е гвоздеят от втория ден на финалите

Мачът от Група B на Евро 2020 между Белгия и Русия ще е гвоздеят на днешната програма на финалите. Двата тима бяха и в една квалификационна група. В нея “червените дяволи” спечелиха и двата мача срещу руснаците с 3:1 и 4:1. Сега Сборная със сигурност ще искат да се реваншират на стадиона в Санкт Петербург.DSPORT.BG

Всъщност Русия все още няма победа над Белгия в досегашните сблъсъци между двата тима. “Червените дяволи” имат 7 победи и 2 равенства (без мачовете на СССР срещу Белгия).

7

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес има някои проблеми преди началото на Европейското. Две от звездите на тима в лицето на Кивен де Бройне и Еден Азар все още не са възстановени и няма да могат да вземат участие в днешния мач. Аксел Витсел също не пътува за Санкт Петербург.

В състава на Русия Дмитри Баринов имаше проблем след приятелския мач с България, но очакванията са да може да играе довечера. Роман Зобин също бе под въпрос заради лека травма, но и той се очаква да бъде на терена. Андрей Мостовой обаче даде положителен тест за коронавирус и отпадна от сметките.

Три часа по-рано Дания приема Финландия на “Паркен” в Копенхаген. “Червеният динамит” е сочен за фаворит в двубоя, но пък финландците, които дебютират на еврофинали, няма какво да губят и могат да покажат на какво са способни.

Първият мач за деня е от 16:00 часа. На Олимпийския стадион в Баку един срещу друг ще играят Уелс и Швейцария. На дебютните си еврофинали през 2016 година във Франция Уелс бе голямата изненада. “Драконите” стигнаха до 1/2-финал. Сега всички в страната мечтаят за нов европодвиг, но този път задачата изглежда доста по трудна. Швейцария също има своите амбиции в турнира. “Кръстоносците” са в прекрасна форма преди началото на еврофиналите, като имат 6 поредни победи на сметката си.

Освен това играчите на Владимир Петкович могат да са оптимисти преди днешния мач, тъй като в досегашните 7 мача с Уелс тимът може да се похвали с 5 победи и само 2 загуби.

Програмата
16:00 часа Група А: Уелс – Швейцария (Олимпийски стадион, Баку)
19:00 часа Група B: Дания – Финландия (ст. “Паркен”, Копенхаген)
22:00 часа Група B: Белгия – Русия (ст. “Крестовски”, Санкт Петербург)