Испания се скъса да пропуска и взе само точка от Швеция (ВИДЕО)

Испания и Швеция не успяха да се победят в първия си мач на Евро 2020, завършвайки 0:0. И двата тима имаха прекрасни възможности за гол, но не успяха да се възползват от тях.

След нулевото равенство между “Ла фурия роха” и “тре конур” водач в група “Е” е Словакия с три точки след успеха над Полша с 2:1.

В 6-ата минута Жорди Алба се впусна в атака и центрира в наказателното поле, но защитата на Швеция се справи.В 11-ата минута Коке центрира от фаул, но испанците не успяха да създадат опасност за Олсен.

В 16-ата минута Дани Олмо стреля отблизо с глава, но Олсен изби с една ръка.

В 23-ата минута Коке потърси далечния ъгъл, но топката мина покрай левия страничен стълб. Пет минути след това Педри пусна остър пас към нахлуващия на скорост в наказателното поле Коке, но футболистът на Атлетико стреля над вратата.

В 37-ата минута Алваро Мората пропусна златен шанс да даде аванс на “ла фурия роха”.

В 41-ата минута Александър Исак също пропусна голяма възможност да вкара за гостите от Швеция, след като Маркос Йоренте успя да избие удара му в страничния стълб.

В края на първата част Дани Олмо отправи мощен изстрел, но Олсен успя да се справи с една ръка.

В началото на втората част Мората стреля от границата на наказателното поле покрай вратата на “тре конур”. В 61-ата минута Исак се справи с отбраната на Испания и пусна към Берг, но Лапорт и късметът покриха иберийците.

В 73-ата минута Олмо стребя по земя, но защитник на Швеция успя да подложи крак на пътя на топката. Пет минути след това Сарабия потърси Морено с центриране, но Олсен отново се намеси добре. В 85-ата Морено се опита да подаде на Сарабия, но той закъсня и не успя да играе с топката.

В 90-ата минута Олсен със страхотно спасяване отчая Жерар Морено. В третата минута на добавеното време Педри изведе Жорди Алба,който центрира към Сарабия, но играчът на ПСЖ не успя да овладее добре, което позволи на Олсен лесно да улови.

Състави: 

Испания: 23. Унай Симон, 18. Жорди Алба -к, 24. Аймерик Лапорт, 4. Пау Торес,6. Маркос Йоренте, 16. Родри (66′ 10.Тиаго Алкантара), 26. Педри, 8. Коке, 19. Дани Олмо (74′ 9. Жерар Морено), 7. Алваро Мората ( 66′ 22. Пабло Сарабия),11. Феран Торес (74′  21. Микел Оярсабал)

Резерви: Давид де Хеа, Санчес, Аспиликуета, Диего Йоренте, Жерар Морено, Тиаго Алкантара, Ерик Гарсия, Хосе Гая, Фабиан Руис, Траоре, Оярсабал, Сарабия

Треньор: Луис Енрике

Швеция: 1. Робин Олсен, 2. Микаел Лустиг (75′ 16. Крафт), 3. Виктор Линдельоф, 24. Маркус Даниелсон, 6. Лудвиг Аугустинсон, 7. Себастиан Ларсон -к, 20. Кристофер Олсон, 8. Албин Екдал, 10. Емил Форсберг, 9. Маркус Берг (69′ 22. Куаисон), 11. Александър Исак (69′ 17. Клаесон)

Резерви: Йонсон, Нортфелд, Бенгтсон, Каюсте, Клаесон, Хеландер, Янсон, Крафт, Ларсон, Куаисон, Сема, Свенсон

Треньор: Яне Андерсон

Съдия: Славко Винчич

ГАЛЕРИЯ