Горецка спаси Германия от грандиозен провал срещу Унгария (ВИДЕО)

Германия се класира за елиминационната фаза на Еврпейското първенство, след като завърши 2:2 срещу Унгария. Двубоят на стадион “Алианц Арена” бе изключително драматичен, като Бундестима на два пъти трябваше да се връща в резултата. DSPORT.BG

Унгария поведе в резултата още в 11-ата минута с гол на Адам Салай. В средата на второто полувреме Германия изравни чрез Кай Хаверц, преди минута по-късно “маджарите” да реализират втори гол благодарение на Ондраш Шафер. Малко преди края на редовното време обаче Леон Горецка се разписа и донесе точката на Бундестима.

По този начин Германия събра 4 точки и зае второто място в група “F”. Лидер е тимът на Франция с 5. “Петлите” завършиха 2:2 с Португалия. “Мореплавателите” от своя страна са с 3 точки и заемат третата позиция. Унгария остава на последно място с 2 точки.

Голът на Горецка пък спаси Германия от грандиозен провал. Момчетата на Йоги Льов бяха много близо до това да отпаднат за втори пореден път още в груповата фаза на голям турнир, което щеше да се случи за първи път в историята. Преди 2 години Бундестима се представи много слабо на Мондиала в Русия и се прибра у дома още след края на групите.

На осминафиналите на Евро 2020 Германия ще срещне Англия. Двубоят на “Уембли” е на 29 юни от 19:00 часа.

Европейско първенство, група “F”, ст. “Алианц Арена”, Мюнхен, Начало: 22:00 часа

Германия – Унгария 2:2
Голмайстори: 0:1 Адам Салай 11′, 1:1 Кай Хаверц 67′, 1:2 Ондраш Шафер 68′, 2:2 Леон Горецка 84′
Жълти картони: Илкай Гюндоган, Лерой Сане (Г), Ендре Ботка, Адам Салай, Атила Фиола (У)
Червени картони:

Германия започна по-активно срещата и можеше да поведе в резултата още в 3-ата минута. След дълго разиграване в централната част на терена Матс Хумелс изведе Йосуа Кимих зад гърба на отбраната на Унгария, но играчът на Байерн Мюнхен не успя да преодолее Петер Гулаши с удар в близкия ъгъл.

Малко по-късно унгарците опитаха да изведат свой футболист зад гърба на отбраната на Германия, но Мануел Нойер внимаваше в ситуацията и излезе и спаси.

Германия успя да натисне съперника си и да създаде сериозна опасност в 8-ата минута. След центриране от дясното крило топката достигна до Антонио Рюдигер, който обаче отблизко разстояние не успя да насочи топката в мрежата.

Унгария поведе, доста изненадващо, в 11-ата минута на срещата. След двойно подаване в центъра на терена Роланд Салай центрира в наказателното поле на Бундестима, където Адам Салай с плонж насочи топката в левия ъгъл на вратата и матира Мануел Нойер.

Играчите на Йоги Льов пропуснаха да изравнят в 17-ата минута на срещата. Кай Хаверц навлезе в наказателното поле на съперника и подаде успоредно на голлинията. Няколко играчи на двата тима се разминаха с топката преди тя да достигне до Серж Гнабри. Офанзивният футболист на Байерн Мюнхен обаче се забави и ударът му среща тялото на защитник.

В 21-ата минута Германия създаде най-чистото си положение в мача до момента. След центиране от корнер Матс Хумелс стреля с глава, но топката срещна напречната греда. Секунди по-късно Матиас Гинтер се озова на добра позиция и стреля от близко разстояние, но точно в Петер Гулаши.

С напредване на времето играчите на Германия натиснаха още повече противника и го натикаха в неговата половина. Въпреки това домакините не успяха да стигнат до чиста голова ситуация през Гулаши.

Унгария организира добра атака в 34-ата минута, като Атила Фиола центира от лявото крило, но отбраната на германците реагира отлично и изби далеч от Нойер.

Малко по-късно Ондраш Шафер опита удар от далечно разстояние, но топката прелетя над напречната греда на варата.

Унгария продължи да задържа топката и да опитва да застрашава Нойер. В 40-ата минута Роланд Салай стреля от 20-ина метра, но точно в ръцете на стража на Бундестима.

Германия отговори с добро центриране в наказателното поле, но Лирой Сане не успя да се възпозлва и защитата на Унгария изчисти.

В заключителните секунди на първото полувреме домакините бяха близо до попадение. Матс Хумелс изведе Сане зад гърба на отбраната. Футболистът на Байерн Мюнхен върна топката към Хаверц, който стреля, но точно в тялото на бранител. Топката обаче отново попадна в играча на Челси, който отново опита удар, който обаче мина покрай лявата греда.

Германия започна по-активно втората част, като още в 47-ата минута Лирой Сане се озова на добра позиция в наказателното поле на съперника, но ударът му срещна тялото на бранител на Унгария.

В 52-ата минута Кай Хавертц получи добра топка пред пеналта на гостите. Футболистът на Челси се обърна рязко и стреля, но точно в ръцете на Петер Гулаши.

Унгария бе много близо до попадение в 59-ата минута. След центриране на Клайнхайстер в наказателното поле Мануел Нойер излезе и боксира точно преди играч на съперника да играе с глава.

Германия отговори с добро положение на Кай Хаверц, който бе изведен зад гърба на отбраната, но си поведе дълго топката и тя бе избира в корнер.

В 62-ата минута Роланд Салай стреля опасно от фаул, но топката има от външната страна на лявата греда на Мануел Нойер.

Бундестима стигна до изравнително попадение в 67-ата минута. След центриране от фаул вратарят на Унгария Петер Гулаши се размина с топката. Матс Хумелс успя да играе с глава, като отклони кълбото към Кай Хаверц, който на празна врата се разписа.

Унгария обаче отговори мигновенно и вкара втори гол секунди след изпълнението на център. Ондраш Шафер бе намерен зад гърба на отбраната и той с глава прати топката покрай излезлия напред Мануел Нойер.

В 78-ата минута Тони Кроос опита много хитро да намери Леон Горецка в наказателното поле, но стражът на гостите излезе и улови.

Малко по-късно Томас Мюлер стреля с глава след центриране в пеналта на Унгария, но не успя да насочи добре топката и тя излезе в аут.

Германия можеше да изравни в 81-ата минута. След двойно подаване с Робин Госенс Тони Кроос се оказа на добра позиция в близост до Гулаши, но ударът му мина покрай лявата гредата.

Момчетата на Йоги Льов стигнаха до гол в 84-ата минута. Влезлият като резерва Джамал Мусиала влезе в наказателното поле и подаде към Горецка. Той от своя страна намери Тимо Вернер, който стреля, но в уцели защитник на съперника. Топката обаче отново попадна в Горецка, който с мощен удар я прати в мрежата на “маджарите”.

Състави

Германия: 1. Мануел Нойер – к, 4. Матиас Гинтер (82 – 9. Кевин Фолан), 5. Матс Хумелс, 2. Антонио Рюдигер, 6. Йосуа Кимих, 21. Илкай Гюндоган (57 – 18. Леон Горецка), 8. Тони Кроос, 20. Робин Госенс (82 – 14. Джамал Мусиала), 7. Кай Хаверц (68 – 25. Томас Мюлер), 19. Лирой Сане, 10. Серж Гнабри (67 – 11. Тимо Вернер)
Резерви:  12. Бернд Лено, 22. Кевин Трап, 3. Марсел Халстенберг, 9. Кевин Фоланд, 11. Тимо Вернер, 14. Джамал Мусиала, 15. Никлас Зюле, 17. Флориан Нойхаус, 18. Леон Горецка, 23. Емре Джан, 24. Робин Кох, 25. Томас Мюлер
Селекционер: Йоаким Льов

Унгария: 1. Петер Гулаши, 5. Атила Фиола (88 – 23. Неманя Никулич), 2. Атила Салай, 6. Вили Орбан, 21. Ендре Ботка, 7. Лоик Него, 13. Ондраш Шафер, 8. Адам Наги, 15. Ласло Клайнхайстер (88 – 14. Герго Ловренчикс), 20. Роланд Салай (75 – 24. Шаболш Шьон), 9. Адам Салай – к (81 – 19. Кевин Варга)
Резерви: 12. Денес Дибус, 22. Адам Богдан, 2. Адам Ланг, 3. Акос Кешкес, 11. Филип Холендер, 14. Герго Ловренчикс, 17. Роланд Варга, 18. Давид Сигер, 19. Кевин Варга, 23. Неманя Николич, 24. Шаболш Шьон, 26. Бендегюз Бола
Селекционер: Марко Роси

Съдия: Сергей Карасев (Рус

ГАЛЕРИЯ