Олимпиакос обърна ЦСКА във втората контрола на ”червените” в Австрия

ЦСКА загуби втората си контрола на австрийска земя, след като отстъпи с 1:2 пред Олимпиакос. “Червените” поведоха в резултата с гол на Ахмед Ахмедов в началото на втората част, но допуснаха обрат, като за гръцкия гранд се разписаха Ахмед Хасан и Никола Чумич.DSPORT.BG

По този начин момчетата на Любослав Пенев записаха първата си загуба по време на лагера в Австрия, след като преди дни победиха Вакер Инсбрук с минималното 1:0. Следващият мач на ЦСКА е в неделя то 17:00 часа срещу тима на Вердер Бремен.

ЦСКА – Олимпиакос 1:2
Голмайстори: 1:0 Ахмед Ахмедов 58′, 1:1 Ахмед Хасан 63′, 1:2 Никола Кумич 78′

Олимпиакос създаде първата си опасност в 4-ата минута, когато Матийо Валбуена центрира от фаул в наказателното поле, но там Юрген Матей успя да избие с глава. Последва удар на Кунде, който обаче бе много неточен и не затрудни Димитър Евтимов.

В 8-ата минута на срещата Иван Турицов бе изведен добре по дясното крило и центрира остро в наказателното поле, но стражът на гърците спаси.

Малко по-късно Олимпиакос бе много близо до гол. След разбъркване в наказателното поле на ЦСКА Ахмед Хасан стреля от границата на пеналта, но Димитър Евтимов успя да спаси. Топката отново попадна в нападателя, който опита втори удар, но този път бранител на “червените” се намеси и изби.

Гърците продължиха да натиската и създадоха поредни две опасности пред Евтимов. Първо Олег Реабчук опита остро подаване в наказателното поле, където негов съотборник се размина на сантиметри с топката. В крайна сметка бранител на “червените” изби в корнер. Матийо Валбуена центрира от ъгловия удар, като негов съотборник стреля от близко разстояние с глава, но Димитър Евтимов отново бе на мястото си и спаси.

В 19-ата минута Хамза Чатакович опита да затрудни вратаря на Олимпиакос с удар от далечно разстояние. Стражът на гърците обаче реагира добре и спаси. Топката попадна на крака на Радослав Живков, който обаче се оказа в засада.

Секунди по-късно ЦСКА бе близо до гол. След центриране по земя в наказателното поле на гърците Калогерополус опита да изчисти, но прати топката в дясната греда на Кристинсон, след което неговите колеги успяха да изчистят.

В 25-ата минута момчетата на Любослав Пенев създадоха поредна опасност пред вратата на съперника. След центриране от корнер на Хамза Чатакович Пламен Гълъбов игра с глава, но не успя да насочи добре топката и тя излезе в аут.

Мачът бе прекъснат за няколко минути в 29-ата, след като Радослав Живков получи неприятен удар в главата и се наложи на терена да влиза лекарския екип на “армейците”.

В 36-ата минута ЦСКА отново застраши вратата на гърците. Йоан Баи овладя една топка на границата на наказателното поле и навлезе в пеналта, като опита удар, но той срещна тялото на бранител. Топката попадна в Чатакович, който пробва да стреля, но защитата на Олимпиакос се справи и изби.

Гръцкият тим отговори с много сериозна опасност в 41-ата минута на срещата. Матийо Валбуена бе изведен добре по десния фланг, като стреля по диагонала, но топката профуча покрай левия страничен стълб на Евтимов.

Секунди по-късно Любослав Пенев направи принудителна смяна, като на мястото на Радослав Живков, който пострада малко по-рано, се появи Ахмед Ахмедов.

В началните минути на второто полувреме двата тима опитаха да създадат нещо по-опасно пред вратата на съперника, но до чисти голови положения така и не се стигна.

Олимпиакос отправи първият по-сериозен удар към вратата на един от двата тима в 54-ата минута. Тикиньо получи добра топка по левия фланг и навлезе към наказателното поле, като стреля силно по диагонала, но покрай лявата странична греда на Евтимов.

Секунди по-късно Тикиньо бе изведен добре срещу Евтимов, като вратарят на “червените” излезе, за да пресече топката и двамата се сблъскаха тежко. Това принуди съдията да спре срещата за малко, докато бъде оказана медицинска помощ на играча на гърците.

ЦСКА поведе в срещата в 58-ата минута. Йоан Баи намери добре Георги Йомов по дясното крило. Той центрира в наказателното поле, където Ахмед Ахмедов бе оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата на Олимпиакос.

Пет минути по-късно гъцкият тим изравни. След центриране от дясното крило топката достигна до Ахмед Хасан, който с акробатичен удар я прати в мрежата на Димитър Евтимов.

Георги Йомов опита да намери Йоан Баи в наказателното поле в 74-ата минута, но защитата на Олимпиакос бе построена отлично и изби в корнер.

Десетина минути преди края на редовното време Олимпиакос вкара втори гол. След разбъркване в наказателното поле топката достигна до Ахмед Хасан, който стреля силно, но Алекс Божев спаси. Топката обаче достигна до Никола Кумич, който на празна врата се разписа.

В 83-ата минута ЦСКА отправи опасен удар. След центриране от корнер на Греъм Кери Пламен Гълъбов стреля с глава, но вратарят на Олимпиакос се справи със ситуацията.

“Червените” пропуснаха да изравнят в 87-ата минута на двубоя. След подаване на Митко Митков в накзателното поле, Георги Йомов овладя на гърди и опита да намери свой съотборник на празна врата, но отбраната на Олимпиакос се справи със ситуацията и изби в корнер.

Състави

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 18. Брадли Мазику (Митко Митков), 2. Юрген Матей, 28. Пламен Гълъбов, 19. Иван Турицов, 5. Федерико Варела, 3. Жеферсон – к, 20. Радослав Живков (Ахмед Ахмедов), 7. Йоан Баи, 10. Георги Йомов, 11. Хамза Чатакович (Греъм Кери)
Треньор: Любослав Пенев

Олимпиакос: Кристинсон, Лала, Авраам, Калогерополус, Реабчук, М’Вила, Сурлис, Кунде, Валбуена, Хасан, Тикиньо
Треньор: Педро Мартинс