Агресивен Левски разгроми Локомотив София и зарадва своите фенове

Левски разгроми Локомотив София с 4:0 в контролна среща, изиграна на помощния терен на стадион “Георги Аспарухов”. Футболистите, водени от Живко Миланов, изиграха много силен двубой и с попадения на Ивайло Найденов (21), Марин Петков (23), Билал Бари (51) и Патрик-Габриел Галчев (65) си подпечатаха успеха.DSPORT

Миланов: Все още не сме разбрали за това спокойствие, надявам се, че в следващите дни момчетата ще го усетят (ВИДЕО)

Минута преди четвъртото попадение Радослав Цонев пропусна дузпа, спасена вещо от Александър Любенов. Срещата бе изгледана от значителен брой привърженици на “сините”, които през цялото време подкрепяха бурно своите любимци. В края на двубоя се стигна до спречкване между футболисти на двата отбора, но до сериозни сблъсъци не се стигна.

Иван Колев: Позволихме на Левски да се разиграе (ВИДЕО)

Левски поведе в резултата в 21-та минута, когато Патрик-Габриел Галчев центрира отдясно и намери Ивайло Найденов. Бранителят завърши атаката с глава и даде преднина на “сините”.

Само две минути по-късно Марин Петков вкара красив гол с диагонален удар с левия крак. Билал Бари му подаде и той с премерен изстрел не остави шансове на Любенов – 2:0. Самият Бари направи резултата 3:0 в началото на второто полувреме. Той получи далечен пас от Здравко Димитров, пребори се с бранител и прехвърли излезлия напред Любенов.

Малко след час игра Левски пропусна дузпа чрез Радослав Цонев. Ударът на халфа бе спасен от Любенов. В 65-та минута обаче Патрик-Габриел Галчев бе изведен от Здравко Димитров и успя да преодолее вратаря на Локомотив – 4:0

Двубоят започна в добро темпо, но без сериозни ситуации пред двете врати. Локомотив достигна два пъти опасно до наказателното поле на “сините”, но до удари не се стигна.

В 14-та минута неразчетено излизане на Любенов даде възможност на Здравко Димитров да го прехвърли от разстояние. Димитров стреля силно, но прехвърли и вратата.

Центриране от корнер в 17-та минута завърши с неточен удар с глава на Симеон Славчев. Постепенно се създаде впечатление, че Левски поема контрол над срещата. Две минути по-късно и Билал Бари опита късмета си, но също не намери очертанията на вратата.

Левски поведе в резултата в 21-та минута, когато Ивайло Найденов завърши с глава многоходова акция в синьо. Патрик-Габриел Галчев центира в наказателното поле и футболистът с №6 не остави шансове на Любенов отблизо.

Само две минути по-късно Левски удвои аванса си чрез Марин Петков. Той получи пас от Билал Бари и със силен диагонален удар в горния ляв ъгъл на Любенов увеличи преднината на “сините”.

В следващата атака гол на Локомотив София не бе зачетен заради нарушение срещу вратаря Андреев. Последва силен удар на Карим Бухмиди по посока вратата на Левски, но топката премина встрани.

Патрик-Габриел Галчев продължи да бъде един от най-аткивните на терена и бе близо до трети гол за Левски. Негов удар с левия крак мина на сантиметри от дясната греда на Любенов.

След бурните минути след гола двата тима получиха пауза за освежаване заради горещото време. При подновяването на играта темпото на игра спадна и положенията пред двете врати намаляха. До края на полувремето не се случи нищо интересно и двата отбора се оттеглиха при резултат 2:0 за Левски.

Левски започна добре втората част и Радослав Цонев проби отляво, преди да спечели ъглов удар. От него не излезе нищо опасно, но ”сините” започнаха по-добре от своя съперник.

В 51-та минута Билал Бари вкара трети гол, след като получи далечен пас от Здравко Димитров. Бари се пребори във въздуха със защитник на Локомотив и прехвърли излезлия да го пресрещне Любенов.

Левски получи правото да изпълни дузпа в 64-та минута. Здравко Димитров бе фаулиран от Красимир Милошев и съдията отсъди наказателен удар. Радослав Цонев обаче бе разочарован от Александър Любенов. Впоследствие Мартин Петков удари горната греда.

Минутка по-късно Здравко Димитров изведе Патрик-Габриел Галчев и един от най-активните на терена отбеляза четвърти гол за Левски. Той стреля покрай вратаря с техничен удар и вкара за 4:0.

Отново той бе близо до пето попадение, когато в 70-та минута отдалече уцели гредата. Малко преди това Здравко Димитров бе изведен сам срещу вратаря, но ударът му попадна в тялото на Цветомир Витков.

Раел Лолала стреля от границата на наказателното поле в един от редките шансове за Локомотив София в 70-та минута. Ударът му бе спасен от Пламен Андреев.

В последните минути на двубоя се стигна до спречкване между Патрик-Габриел Галчев и футболист на Локомотив София, който фаулира грубо Здравко Димитров край тъчлинията. Някои фенове на Левски влязоха на терена, но до неприятни сблъсъци не се стигна.

ГАЛЕРИЯ