ЦСКА загуби последната си контрола в Австрия, гредите спряха ”червените” срещу Карабах

ЦСКА загуби от Карабах с 0:1 в последната си контрола по време на подготвителния си лагер в Австрия. Единственото попадение в срещата падна в 70-ата минута и бе дело на Муса Гурбанли. DSPORT.BG

Футболистите на Любослав Пенев има защо да съжаляват, тъй като на два пъти удариха гредите на азербайджанската врата след изстрели на Жуниор Нзила и Греъм Кери.

По този начин ЦСКА завършва лагера си в Австрия с актив от една победа и три поражения. Преди загубата от Карабах “червените” победиха Вакер Инсбрук с 1:0, а след това отстъпиха пред Олимпиакос (1:2) и Вердер Бремен (0:1).

ЦСКА – Карабах 0:1
Голмайстори: 0:1 Муса Гурбанли 70′

В началните минути на двубоя ЦСКА бе по-активният тим. Момчетата на Любослав Пенев опитаха да задържат повече топката и по този начин да стигнат до опасно положение пред вратата на съперника, но това така и не се случи.

С течение на времето азерите овладяха владението на топката и започнаха да поглеждат по-сериозно към вратата на Густаво Бусато, но безрезултатно.

Карабах получи право да изпълни фал в 9-ата минута. Топката бе фронтално срещу вратата на ЦСКА, но ударът срещна стената и не затрудни стража на “червените”.

Малко по-късно Вилдсхут получи добра топка на границата на наказателното поле. Нидерландецът стреля, но в тялото на бранител и топката излезе в корнер.

В 12-ата минута Федерико Варела бе изведен пред пеналта на Карабах и опита удар, който обаче бе уловен от вратаря на азерите.

ЦСКА създаде първото по-сериозно положение в 16-ата минута. Жеферсон стреля опасно от фал, но ударът му мина покрай левия страничен стълб на вратата.

Следващите минути бяха доста изравнени, като двата тима опитаха да стигнат до нещо по-сериозно пред вратата на съперника, но така и не успяха да затруднят противниковия вратар.

Карабах бе много близо до гол в 30-ата минута. Бившият футболист на Черно море Патрик Андраде напредна добре в полето на ЦСКА и стреля от средна дистанция. Ударът му обаче бе блокиран от бранител на “червените” и излезе в корнер.

Малко по-късно Гурбанли пробва да затрудни Бусато с изстрел от границата на наказателното поле, но топката мина покрай дясната греда.

В 41-ата минута играчите на Любослав Пенев бяха много близо до това да поведат в срещата. След центриране от фал Жуниор Нзила стреля с глава, но топката срещна напречната греда.

В заключителните секунди на първото полувреме играч на Карабах пробва удар от разстояние, който обаче мина над вратата на Бусато.

Карабах създаде първото по-сериозно положение за втората част в 50-ата минута, когато Кади се озова на добра позиция пред Бусато, но ударът му бе спасен от бразилския страж.

ЦСКА отговори с добро положение в 57-ата минута, когато Иван Турицов бе изведе добре по левия фланг. Бранителят опита подаване в наказателното поле, което обаче бе уловено от стража на Карабах.

Азербайджанският тим създаде поредна опасност пред вратата на Бусато в 58-ата минута, но ударът на Филип Озович не затрудни бразилския страж на “червените”.

Малко по-късно гредата за втори път лиши ЦСКА от гол. Греъм Кери стреля по диагонала от фал, но топката срещна левия стълб на влезлия като резерва Балайев.

В 70-ата минута Карабах поведе в резултата. Муса Гурбанли бе изведен отлично зад гърба на защитата на ЦСКА и с прецизен удар по земя прати топката в мрежата на Бусато. Футболистите на Любо Пенев имаха претенции за засада, но главният съдия прецени, че такава няма и попадението бе зачетено.

Десетина минути преди края на мача Карабах създаде поредна опасност пред вратата на ЦСКА. Филип Озович опита удар от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната греда.

До края на срещата ЦСКА опита да натисне съперника си в търсене на втори гол, но до сериозна опасност пред вратата на азерите така и не се стигна.

В 90-ата минута “червените” получиха право да изпълнят фал пред вратата на Карабах. Зад топката застана Греъм Кери, който обаче стреля над напречната греда.

Състави

ЦСКА: 25. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей (65 – 26. Валентин Антов), 28. Пламен Гълъбов, 19. Иван Турицов, 3. Жеферсон Телес (к), 4. Яник Вилдсхут (46 – 8. Греъм Кери) , 5. Федерико Варела 6. Жуниор Нзила (46 – 10. Георги Йомов), 7. Йоан Баи (75 – 6. Жуниор Нзила), 23. Ахмед Ахмедов (55 – 30. Радослав Живков), 29. Християн Петров.
Треньор: Любослав Пенев

Карабах: 1. Магомедалиев, 2. Гарайев, 5. Медведев, 6. Андраде, 11. Ромеро, 18. Ибрахими, 20. Боркес, 22. Гурбанли, 30. Хюсеинов, 24. Алиев, 81. Медина
Треньор: Гурбан Гурбанов