Валдас Дамбраускас: Искахме по-голяма победа, заслужавахме я

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас заяви, че той и футболистите му са искали по-изразителна победа в мача срещу Шахтьор Солигорск. Специалистът допълни, че тимът му е заслужавал по-убедителен успех с оглед на показаното на терена. Той също така сподели, че очаква скоро “орлите” да бъдат на 100% от възможностите си.DSPORT.BG

Лудогорец попари Шахтьор с гол в края

“Знаехме, че ще е тежък мач. Шахтьор е много добре организиран отбор. На моменти не бяхме достатъчно прецизни. Това ни е първият официален мач. Ключовият момент бе да проявим търпение. Имаме играчи, които могат да направят разликата. Всеки един, който се появи на терена, показа защо е там. Искахме по-голяма победа. Заслужавахме го”.

“От това, което видях, те бяха приготвили дребни изненади, но ние бяхме подготвени. Имахме доста по-добри атаки, те обаче бяха много добре позиционирани в отбрана и това не ни позволи да отправим опасни удари. Направихме доста промени. Ние сме достатъчно добре подготвени. Не мога да кажа, че сме на 100%, но мисля, че с напредването на мачовете ще достигнем това ниво”.

“Тепърва ще става трудно за нас – ще трябва да редим мачове в шампионата, и тези в Европа. Ние сме хора и знаем, че понякога има отпускане. Най-важното е да запазим фокуса си. Този сезон направихме някои кадрови промени. Искаме да постигаме още успехи и да развиваме Лудогорец”, каза Дамбраускас.