България с първи медал на Игрите в Токио

България спечели първия си медал на Олимпийските игри в Токио. Донесе го състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова, която спечели сребро в дисциплината 10 метра въздушен пистолет.DSPORT.BG

Програмата на българите за втория ден на Игрите в Токио

Родната състезателка преодоля квалификациите, след като даде шести резултат. Във финала пък Костадинова водеше до последния изстрел, но в крайна сметка бе изпреварена от представителката на Русия Виталина Бацарашкина.

Костадинова завърши състезанието с 239,4 точки, докато рускинята приключи с резултат от 240,3, което е и олимпийски рекорд. Трета се нареди китайката Рансин Дзян с 218,0 точки.

Tова е първи медал Антоанета Костадинова в третото й участие на Олимпийски игри. 35-годишната състезателка завърши на осмо място на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година и на девето на Игрите в Лондон през 2012 година.

Другата ни представителка в дисциплината – Мария Гроздева, не успя да се класира за финала. Двукратната олимпийска шампионка зае 43-о място, а след надпреварата потвърди официално, че Игрите в Токио ще са последното състезание в кариерата ѝ.