Царско село изпусна Славия на ”Овча Купел”

Славия и Царско село завършиха наравно 0:0 в откриващия двубой от втория кръг на efbet Лига. Срещата в “Овча Купел” бе равностойна през по-голямата част от времето. Александър Александров бе най-близо до гола, след като удари греда за гостите в началото на второто полувреме.DSPORT.BG

Златомир Загорчич: Направихме много глупости, имахме късмет (ВИДЕО)

Антони Здравков: Изпуснахме победата (ВИДЕО)

В трети кръг Славия гостува на Ботев Пловдив, докато Царско село приема Ботев Враца. Мачът на “царете” е на 6 август, докато този на “белите” ден по-късно.

Славия 0:0 Царско село

Двубоят започна в добро темпо, но без сериозни възможни пред една от двете врати. В 10-та минута центриране на Радослав Кирилов мина над вратата на Янко Георгиев, който нямаше нужда да се намесва.

Тони Тасев нанесе първив точен удар в мача след 14 минути игра. Топката се озова в краката му при центриране отляво и той не се поколеба да стреля. Изпълнението му обаче нямаше нужната сила и вратарят на Царско село улови без проблеми.

Лъчезар Балтанов първи опита да застраши вратата на Славия с шут от дистанция в 22-та минута. Изстрелът му не бе достатъчно качествен и не се наложи намесата на Светослав Вуцов. Минутка по-късн Ален Стеванович се строполи в наказателното поле на “белите” след контакт с Питър Макрилос, но дузпа не бе отсъдена.

Христо Попадийн също застраши вратата на домакините при разбъркване от ъглов удар. Шутът на футболиста с номер 83 все пак премина встрани.

Най-добрата възможност в мача до момента се откри пред Царско село в 34-та минута. Миси Мезу се измъкна и подаде малко назад за Ален Стеванович. Той стреля на гранницата на наказателното поле, но Вуцов изби в корнер.

Реакциите на Вуцов отново бяха тествани в 39-та минута, когато Васил Шопов шутира по диагонал по земята. Младият страж на “белите” спаси с крак и кълбото излезе в ъглов удар, от който не излезе нещо опасно. Две минути по-късно изстрел с глава на Бандаловски попадна в ръцете на Вуцов.

В началото на второто полувреме Александър Александров бе много близо до гол, но шутът му в 49-та минута се отби застрашително в гредата. Той засече от движение лошо избита топка и от границата на наказателното поле разтресе десния страничен стълб на Светослав Вуцов.

Отговорът на Славия дойде в 53-та минута. когато Тони Тасев стреля от пряк свободен удар. Топката премина над стената, но и встрани от вратата, пазена от Янко Георгиев.

След час игра Питър Макрилос опита да отбележи от дистанция, след  като шутира силно от границата на наказателното поле. Той обаче пропусна целта и прати топката над вратата. Минута след това и Радослав Кирилов шутира по земя, но Георгиев улови.

Миси Мезу пробва късмета си в 67-та минута. Шутът на футболиста с номер 29 не бе точен, но премина недалеч от вратата на Славия. Впоследствие стана ясно, че той е бил в засада и дори да беше отбелязал голът щеше да бъде отменен.

Десет минути преди края Радослав Кирилов намери топката от въздуха при центриране от ъглов удар. Изстрелът му бе доста неточен и не представляваше опасност за вратата, пазена от Вуцов.

В 88-та минута Лукас Диас сам си създаде коридор за удар и го използва. Той премина през защитник в бяло и стреля. Вуцов обаче отново бе на мястото си и изби топката в ъглов удар. Това бе и последната добра възможност в мача.

Мачът започна с минута мълчание в памет на легендата на Славия Георги Гугалов, който почина на 25 юли на 87-годишна възраст.

В първия кръг “белите” спечелиха най-старото столично дерби срещу Левски с 2:1 като гост. Царско село завърши наравно 0:0 с Черно море на свой терен.

През миналия сезон двата отбора си размениха по един домакински успех. Царско село спечели с 2:0, а в ответния мач Славия победи с 1:0. Другите два мача между тези съперници в елита завършиха с две победи за “белите”.

Състави:

Славия: 21. Светослав Вуцов – 3. Ертан Томбак, 23. Емил Виячки, 55. Андреа Христов (к), 4. Людовик Соарес – 71. Емил Стоев, 77. Георги Вълчев, 7. Петър Макрилос (22. Дарко Тасевски – 77′), 88. Тони Тасев (17. Ерол Дост – 53′), 10. Радослав Кирилов – 9. Калоян Кръстев (73. Мартин Сораков – 66′)

резерви: 1. Георги Петков, 6. Костадин Велков, 5. Мартин Атанасов, 18. Димитър Стоянов

старши треньор: Златомир Загорчич

Царско село: 1. Янко Георгиев – 25. Александър Александров, 6. Иван Бандаловски (к), 21. Венцислав Василев, 77. Луи Нганиони – 83. Христо Попадийн (22. Милан Йокич – 70′), 10. Лъчезар Балтанов, 8. Ален Стеванович, 93. Васил Шопов (12. Лукас Диас – 77′), 7. Димо Бакалов (20. Петър Атанасов – 83′) – 29. Миси Мезу (9. Милчо Ангелов – 83′)

резерви: 30. Християн Василев, 3. Мартин Кавдански, 4. Дилян Георгиев

старши треньор: Антони Здравков

съдия: Георги Иванов

ГАЛЕРИЯ