Борусия тръгна по шампионски

Снимка: АП

 

Отборът на Борусия (Дортмунд) започна с победа защитата на своята титла, след като надигра пред препълнените трибуни на  „Сигнал Идуна Парк” гостите от Вердер (Бремен) с 2:1. Срещата се явяваше и официално откриване на новия сезон в немската Бундеслига.TOPSPORT.BG

В герои за шампионите се превърнаха неговите млади звезди Марко Ройс и Марио Гьотце, които чрез попаденията си в началото и края на срещата,  донесоха пълния актив от точки за домакините.

Срещата бе доста равностойна, като още в деветата минута, Марко Ройс откри головата си сметка за Борусия след отлична асистенция на Куба Блажчиковски. „Жълто-черните” продължиха  с натиска, но в 24-ата минута Мирко Арнаутович удари гредата.

Второто полувреме стартира с натиск на момчетата водени от Юрген Клоп. В 50-ата минута Матс Хумелс бе близо до попадение, но ударът му с глава бе спасен от Миелиц. Отново за гостите най-опасен бе австриецът Арнаутович, който тормозеше непрестанно Вайденфелер и защитниците пред него.

И така, когато всички очакваха тази среща да приключи с лесна победа за Борусия, на сцената се появи новото попълнение  на „бременските музиканти”  чехът Теймур Гебреселасие, който оползотвори блестяща контраатака на гостите и направи 1:1.

Тук обаче си пролича характерът на шампионите и само няколко минути по-късно, влезлият като резерва Марио Гьотце се отблагодари за доверието с чудесно попадение, което хвърли в екстаз всички фенове на Борусия. Асистенцията бе дело на друг поляк – нападателят Роберт Левандовски.

Така след инфарктните събития през последните петнадесет минути, Борусия (Дортмунд) започна с победа новия сезон в немското първенство, показвайки на конкурентите си, че и тази година отборът ще се бори за най-високото място в крайното класиране.