Тунчев: Трябва да променим всичко преди мача с Копенхаген (ВИДЕО)

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев бе много разочарован след загубата с 0:1 в гостуването на Локомотив София.DSPORT.BG

„Щом сме загубили, не е добра. Нищо не се получи. Не мисля, че двубоят бе интересен за гледане. Накъсан, с много спирания на играта, с много неточности. Като цяло изобщо не мога да съм доволен от този мач“, коментира Тунчев играта на „смърфовете.

Младият треньор допълни: „Влязохме много отпуснати в мача. Говорихме го преди мача, че Локомотив ще е пределно амбициран и мобилизиран. По същия начин трябваше да влезем в мача. Просто влязохме някак си отпуснати“.

Той не изключи в отбора му да е имало мисъл за предстоящия мач срещу копенхаген от третия кръг на Лигата на конференциите: „Може и да е имало нещо, въпреки, че доста говорихме, че този мач е важен и първо трябва да го изиграем и след това да мислим за Копенхаген“

„Трябваше да направам някаква промяна. Венсан не беше готов. Предварително знаехме, че може да издържи едно полувреме. Нужно беше да направим промяна. Губехме в резултата,играта не се получаваше и това породи промените на полувремето“, каза Тунчев по повод четирите смени, които отборът му извърши на полувремето на мача.

„Рано е да се говори. Момчето е от 10 дни с нас. Даже това, че изкара цяло полувреме, е добре“, допълни той по повод новото попълнение Венсан Марсел.

„Определено. Получихме гол. Както видяхме, ние не играхме футбол. За мен от 90-те минути, ако играхме 15-20 минути максимално. Накъсвания на играта, лежане, донякъде вина има и съдията. Аз го повтарям – когато излезем да играем в Европа, ние сме свикнали като някой те побутне, падаш и ти свирят фалче. В Европа това нещо го няма и апелирам към това нещо – когато има единоборства, футболът е контактен спорт, малко по-свободна игра да се пуска“, каза той по повод накъсаната игра в срещата, като не знаеше какво е породило тези действия на съдията: „Нямам идея. За мен нашите съдии могат да свирят, но не знам на какво се дължи това нещо. С всяко единоборство да се отсъжда нарушение“, анализира Тунчев загубата от Локо София.

Той заяви и че на отборът му е нужна сериозна промяна преди мача срещу Копенхаген от Лигата на конференциите: „Коренно! Абсолютно всичко трябва да се промени. Там срещаме един много сериозен отбор. Знаете, участник в групите на Шампионска лига, сериозно име, така че ако искаме да не се получи някакъв неприятен резултат, по най-бързия начин трябва да направим промяната и да забравим този мач“.

„Отборът на Копенхаген е фаворит отвсякъде, но ние сме показали, че умеем да играем срещу силните и дано успеем да го покажем и този път“, зъвърши Тунчев.

Локо Сф надви Локо Пд за първи успех след завръщането си в елита

Иван Колев: Ранното попадение ни даде импулс, поклон пред футболистите (ВИДЕО)