Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

Емил Велев: Искам Георги Иванов в Локомотив (Пловдив)
Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Емил Велев иска да върне на терена легендарният нападател Георги Иванов, съобщава вестник „Меридиан Мач” във водещия си материал. „Георги Иванов е добре дошъл на ..Лаута” – заявява пред изданието треньорът на Локомотив (Пловдив). – Говоря абсолютно сериозно. Ще ни свърши перфектна работа като таран. Щеше да ни е идеален за мача с ЦСКА. Ако Иванов иска да се върне в игра за Локомотив, да ми се обади”.
Илиан нападна Лудогорец Старши треньорът на Левски Илиан Илиев нападна остро Лудогорец в навечерието на мачовете от третия кръг в .”А” група. ”Нормално е Петев да вярва, че ще станат шампиони, след като във всеки техен мач играят срещу 101 души”, изригна Илиев срещу конкурента му за титлата от Разград.
Шеф на ЦСКА проплака: Моят дом Удинезе много ми липсва Спортно-техническият директор на ЦСКА Родолфо Ваноли направи интересно изказване пред италианското издание udi-neseblog.it. Той бе потърсен за коментар на срещата между Удинезе и Брага от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. В края на разговора обаче бе попитан и за ЦСКА. „Аз лично имам голямо желание да постигна нещо с един толкова важен клуб, какъвто е ЦСКА. Сега изпълнявам нова роля, което ми позволява да гледам играта от други позиции”, споделя Ваноли. „Усещам, че раста професионално. Работата като мениджър ме кара да разбирам нещата различно. Всички ние се стремим отборът да е конкурентоспособен и да се качи на върха”, каза още кадърът на Удинезе. На въпрос „Искате ли да се върнете в Италия?”, Ваноли отговори: „Аз мога да дам много на Удинезе. С този клуб съм свързан дълбоко и имам огромно уважение към него. В тази връзка искам да изпратя прегръдка от сърце на всички фенове на Удинезе. И мога да кажа, че моят дом много ми липсва”.

Яловият ЦСКА ще се мъчи за първи гол, съобщава вестник „7 дни спорт” Първи гол и първа победа ще търси ЦСКА в „А” група срещу Локомотив (Пловдив) на стадиона в Сливен. От началото на сезона яловите нападатели на „армейцитие” се мъчат и не могат да намерят мрежата на съперника. Едната точка на ЦСКА до момента дойде след автогол на Траян Дянков в мача с Черноморец в Бургас. Стойчо Младенов едва ли ще прави промени в схемата и състава, тъй като няма алтернатива на пейката. ЦСКА отново ще играят в постройка 4-2-3-1. Шеридън пак ще води атаката, а зад него ще нападат Присо, Анисе и Карачанаков. Треньорът Емил Велев вероятно ще заложи на схемата 4-2-3-1. Не е изключено на върха на атаката да започне Георги Стефанов за сметка на Христо Спасов, който до момента не задоволява с играта си. Защитникът на ЦСКА Костадин Стоянов все още не е готов за игра и пропуска срещата. Халфът на Локомотив (Пловдив) Тодор Тимонов се възстановява след претърпяна операция и също няма да вземе участие в мача.
Емил Велев натири кипърец Младежкият национал на Кипър Стелиос Димитриу отпадна от групата за предстоящото гостуване на Локомотив (Пловдив) на ЦСКА в Сливен. Младият ляв бек, който бе уреден с права за „черно-белите” непосредствено преди мача с Литекс, миналата седмица се представи доста неубедително при официалния си дебют срещу ловчанлии. След двубоя срещу Литекс Димитриу бе единият от футболистите, които бяха разкритикувани от новия собственик на пловдивчани Веселин Марешки. Засега няма яснота дали в Локомотив (Пловдив) няма да решат да се разделят с него преждевременно. Иначе Велев отново не изневери на традицията и взе на режим за предстоящия мач с ЦСКА 19 футболисти.
Левски на парад в МонтанаГостуванията на Левски в Монтана в последните години са били протоколни. Столичани минават като на парад на стадиона край Огоста. Откакто Монтана се върна в “А” група, двата тима са се срещали три пъти в северозападния град, като във всички случаи победата е отивала в София. Две победи с по 3:0 и една с 2:0 са постигали Левски срещу Монтана. Нещо повече. Монтана за последно е вкарвала на Левски като домакини през 1996 г. за ремито 1:1. Треньорът на Монтана Атанас Джамбазки се очаква да започне мача със схема 4-2-3-1, като на върха на атаката ще бъде бившият нападател на Левски Мирослав Антонов. Илиан Илиев също ще заложи на 4-2-3-1. Вече трета седмица халфът Антон Костадинов е измъчван от контузия, която не му позволява да тренира пълноценно. За Левски пък аут са Нуно Пинто, Даниел Димов и Димитър Везалов. До последно под въпрос ще са Орлин Старокин и Христо Йовов.

Емил Велев прави промени в защитата, пише на първата си страница вестник „Тема спорт”. Треньорът на Локомотив (Пловдив) Емил Велев ще направи някои промени в състава, който измъкна равен от Литекс (1:1) в предишния кръг. Специалистът ще държи „черно-белите” да действат прибрано в собствената си половина и да разчитат на контраатаки. За целта той ще насити халфовата линия, за да не оставя никакви свободни пространства на играчите на ЦСКА. Велев ще заложи на трима вътрешни халфове – капитанът Христо Златински, Марин Петров и Даниел Георгиев. Последният ще действа непосредствено пред централните защитници. В отбрана кипърецът Димитриу ще загуби титулярното си място на ляв бек. Очаква се той да бъде заместен от Мартин Кавдански, който лекуваше травма, но болките му в глезена отшумяха. Ако все пак Емил Велев реши да не рискува с него, то Кирил Котев ще играе до Ковачев в средата на отбраната, а Валери Георгиев ще мине вляво. По крилата ще нападат Фераресо и Димо Атанасов, а на върха на атаката ще е Спасов. Очаква се в групата на „черно-белите” за мача в Сливен да попадне и Константин Мирчев. Той не бе сред 18-те за срещата с Литекс. Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов взе 17 играчи за мача с Локомотив (Пд). Сред тях за пореден път не попадна централният защитник Костадин Стоянов. Той вече тренира пълноценно с тима и изрази готовност да играе, но Екзекутора на Ливърпул не иска да рискува с пускането му 8 игра. Заради забраната на единайсет от новите да играят в ЦСКА още са принудени да запълват групата с юноши. На терена срещу Локомотив (Пловдив) ще излезе същият състав, който стигна само до 1:1 с Черноморец в Бургас.
22 милиона лева са задълженията на ЦСКА Задълженията на ЦСКА към днешна дата възлизат на 22 милиона лева. Това разкри пред „Тема Спорт” човек, запознат със счетоводните документи на клуба. Именно около погасяването на тази сума се водят най-разгорещените дискусии между „Титан” и потенциалните нови инвеститори. Хората, които искат да вземат властта и да управляват ЦСКА, са готови да покрият не повече от 30 % от натрупаните дългове, което се равнява на около 7 милиона лева. От „Титан” обаче настояват двете страни да поемат по равен дял от задълженията. Тоест разминаването за момента е в рамките на едни 4 милиона лева. По-вероятната развръзка на разговорите е настоящите собственици на ЦСКА да отстъпят В претенциите си и да се ангажират с изплащането на 70 % от въпросната сума в строго определен срок. Ако това все пак не се случи, сделката може и да пропадне. Дотам обаче едва ли ще се стигне, тъй като Борисов и Иванов добре осъзнават ситуацията и трудно биха предприели ходове, които да доведат до провал на преговорите. „Да, има такова нещо. Новите инвеститори са заявили готовност да покрият не повече от 6-7 милиона лева от общите задължения. При това положение остава „Титан” да погаси 15 милиона лева. Докато този въпрос не бъде решен с конкретен договор, нищо не може да се случи, тъй като става въпрос за много пари”, заяви пред „Тема Спорт” един от хората, които са наясно с преговорите между двете страни.
Георги Какалов: Подведох се, не трябваше въобще да преговарям
Нападателят Георги Какалов заяви, че въобще не е трябвало да започва преговори с Локомотив (Пд). Той обясни и как се е стигнало до това да е само на няколко минути от подпис с „черно-белите”. “Обади ми се човек, няма да му казвам името, близък е до г-н Марешки. Той ми каза, че Локомотив (Пловдив) иска да ме привлече. Първо му заявих, че не искам да ходя там и нямам желание, защото всички знаят, че съм играл в Ботев дълги години. Нямам нищо против феновете на Локомотив (Пд). Единственото, което искам, е да играя футбол. Не си спомням да съм показвал жестове към тях. Въпросният човек обаче каза, че нещата ще се наредят. В крайна сметка отидохме на мача с Литекс, а след това ме извикаха в понеделник на “Лаута”. Отидох в 16:30 часа при адвоката на клуба и г-н Узунов. Разбрахме се за договор, трябваше само да подпиша и да изляза да тренирам. След 10 минути дойде някой от клуба и каза, че са се събрали 50-60 човека, които протестират за трансфера. В този момент се отказах. Вътрешно почувствах, че не трябваше въобще да почваме преговори… Аз съм си фен на Ботев. Но просто това ми е професията и трябва да играя в други отбори. И ме навиха да подпиша”, каза пред plovdiv24.bg Какалов. И допълни, че за изпълненията, получили се на “Лаута”, е виновен и някой от Локомотив. “За мен всичко бе инсценирано… Нямаше как хората да знаят, че подписвам в 16:30 часа. Но сега вече се радвам, че не парафирах. Адвокатът и Узунов приказваха с феновете. Знаех, че те няма да ме приемат. Попитах го дали г-н Велев знае за трансфера, дали ме иска в отбора? Той ми каза – виж какво моето момче – г-н Велев те харесва като футболист и те иска, ще бъдеш от полза. Изненада ме после, че треньорът е казал, че не ме е искал. Сега аз най-много пострадах. Но се подведох, че изобщо започнах да преговарям с тях. Съжалявам за направеното”, каза Какалов.