Великолепна Стойка Кръстева стигна до битка за олимпийско злато

Стойка Кръстева се класира на финал в боксовия олимпийски турнир в категория до 51 килограма. Българката победи представителката на домакините от Япония Цукими Намики в полуфиналите с пълно съдийско единодушие от 5:0 гласа. Финалът в категория е на 7 август, а там Кръстева ще се бие с туркинята Бусе Чакироглу.DSPORT.BG

В първия рунд представителката на домакините започна много агресивно, атакувайки постоянно Кръстева. Въпреки това Стойка не се остави и на свой ред нанесе редица удари срещу своята опонентка, която е с 13 години по-млада от нея. В резултат на точните попадения съдийте дадоха предимство на българската боксьорка в първия рунд, в чийто края българката бе много по-активна.

През втората част срещата леко се успокои, като двете боксьорки не си разменяха толкова много удари. В самия края на рунда Цурими Намики успя да вкара три точки удара срещу Кръстева, но съдийте отново дадоха надмощие на родената в Добрич боксьорка.

Последният рунд трябваше да мине под диктовката на японката, която нямаше какво друго да направи, освен да атакува, в търсене на обръщане на мача. Стойка Кръстева, от своя страна, се защитаваше успешно и държеше дистанция на Намики. Нейният опит ѝ  помагаше да вкарва удар след удар в главата на своята съперничка. Младата японска боксьорка се опита да пласира няколко удара до края, но последният удар бе за Стойка Кръстева, която безапелационно спечели срещата и напълно заслужено се класира в битката за златния медал в категория до 51 килограма на Олимпийските игри в Токио.

Битката за златото ще бъде от 8:15 часа в събота, 7 август, когато Стойка Кръстева ще бъде в синия ъгъл.

ГАЛЕРИЯ