Ивелин Попов премина в Кубан

Руският футболен клуб Кубан (Краснодар) потвърди официално трансфера на капитана на националния отбор на България Ивелин Попов,SPORT.BNT.BG

24-годишният полузащитник, който в момента е в Русия, ще подпише личния си контракт с тима, след като премине медицинските тестове. Попов започва професионалната си кариера в Литекс през 2005-та година, като става шампион с отбора през 2010-та година. Той е спечелил още две Купи на България и една Суперкупа с тима от Ловеч. През лятото на 2010-та година преминава в турския тим Газиантепспор, където има 8 гола в 68 мача. Попов дебютира в националния отбор на България през 2070-та година, а от 17-ти септември 2010-та е капитан на тима. Той има 8 гола в 29 мача за представителния тим.

“Работата около трансфера на Ивелин Попов ни отне много време и сили. Преговорите бяха доста сложни. Затова съм радостен, че този процес приключи успешно. Ивелин се намира с разцвета на силите си, има и доста международен опит. Той е капитан на България, което говори много. Треньорът Юрий Красножан оцени високо това попълнение, което несъмнено ще ни помогне в решаването на турнирните задачи”, заяви спортният директор на Кубан Сергей Доронченко пред сайта на клуба.