Треньорът на ЦСКА 1948: Би трябвало да сме доволни от това 1:1, предвид това, че изравнихме в последната минута (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА 1948 Мирослав Миндев коментира равенството 1:1 на Локо София,  до което отборът му стигна след дузпа в продължението.DSPORT.BG

ЦСКА 1948 и Локо Сф не се победиха в мач с много положения

Малко ми е трудно да бъда категоричен. Изпуснахме ситуации. Мисля, че и те имаха. Второто полувреме беше по-добро за нас и можем да съжаляваме, че не поведохме. Хванаха ни на една контраатака, вкараха гол. Ние опитахме щурм. Имахме и шанса да се получи ситуация за дузпа и изравнихме. Реалния резултат според мен, би трябвало да можехме да спечелим, особено предвид толкова чистите ситуации второто полувреме, но пък с оглед на развитието, мисля, че би трябвало да сме доволни от това 1:1, предвид това, че изравнихме в последната минута“, каза Миндев по повод второто полувреме на мача , в което паднаха и двата гола.

Той сподели и че на почивката е имало корекции по играта на отбора: „Не, но имаше леки корекции. Радвам се, че играхме по-добре през второто полувреме. Като цяло при нас има доста голямо напрежение с оглед на това започнахме с две загуби в първите два мача, въпреки тежките противници. Момчетата имат лека неувереност, но мисля, че с повече работа ще вървят напред. Имаме и доста млади футболисти и опитваме да ги налагаме. В целия клуб са 5-6 опитни футболисти, а останалите са на около 23 или по-малки. Ще има такива лъкатушения и хората, които гледат и следят нашия отбор, трябва да са търпелеви. Призовавам ги да бъдат търпеливи, защото не е лесно да се работи по този начин“.

„Надявам се, работим всекидневно, неуморно целият екип, за да им вдъхнем увереност. Всичко това обаче изисква време. Не искам да звучи като извинение, но са млади момчета и трябва време, за да добият нужната увереност, опит, класа ако щете“, каза той по повод работата с младите играчи в отбора.

Миндев не пропусна ситуацията с изпълнителя на дузпата: „По принцип, който се чувства по-добре от двамата, той изпълнява дузпите. Важното е изпълнителят да я вкара. Не всеки път се получава, но  двамата са добри изпълнители и това не е драма при нас“.

Той говори и за следващите мачове на тима му, първият от които е срещу Пирин Благоевгард: „Ще опитаме да използваме всеки шанс. Къде ще се получи, никой не може да каже. Къде ще се случи да победим, къде не, никой не може да прогнозира. Нямаме толкова много класни състезатели в момента, че да избираме и да сме непредвидими като състав, но смятам, че с времето това ще се промени“.

„Аз нямам проблеми с напрежението и то не ми влияе. Проблемът е при футболистите, защото при тях то е огромно. Ние се опитваме да го облекчим, за да могат да играят по най-добрия начин, но невинаги се получава, защото те са футболисти на ЦСКА и трябва да се стремят да побеждават във всеки мач“, завърши Миндев.

Иван Колев: Бяхме много близко и затова разочарованието е много голямо