Треньорът на ЦСКА 1948: Като ти вкарат 4 гола, няма какво да обясняваш, че си бил добре в мача

Треньорът на ЦСКА 1948 Мирослав Миндев бе разочарован след поражението на неговия отбор като гост на Пирин Бл с 1:4 в мач от четвъртия кръг на efbet Лига.DSPORT.BG

Минути след края на мача, той заяви: „Със сигурност не беше добър мачът за нас, въпреки че опитвахме в големи периоди от него да доминираме и владеехме инициативата, но оставяхме празни пространства зад гърба. Защитата не беше на ниво, особено крайните защитници. Като цяло имаше и хубави неща, но като загубиш с 4:1 каквото и да кажеш, ще е малко смешно. Щом губим с 4:1, занчи са ни надиграли. Доста спорно съдийство имаше според мен. Всички по-спорни моменти бяха в тяхна полза. Звучи като оправдание при 4:1 срещу нас не можем да търсим причината другаде, освен в нашите хора. И треньорите, и футболистите сме виновни за това поражение. Щом не вървят нещата, най-виновен е треньорът“.

Фийни: Не се страхувам дори от Барселона

„Опита си е опит, когато липсва, това не се компенсира. Да, налагаме млади играчи. Те имат плюсове и минуси, но опита си е опит и трудно се заменя. Срещу по-опитен отбор, който затваря пространствата и играе на преходи и контраатаки, дори като домакин, като допуснеш гол в 15-ата секунда и всичко – план за мача, отива по дяволите. Вторият гол отново дойде след наша грешка“, подчерта опита на Пирин Бл Мирослав Миндев и допълни: „Замисъла ни беше да бъдем по-атакуващи, да затворим фланговете, да опитаме да дублираме и в атака, да опитаме да притежаваме повече топката, да опитаме да надиграем Пирин, но макар че имахме такива периоди, като ти вкарат 4 гола, няма какво да обясняваш, че си бил добре в мача. Не ни се получиха нещата, очевидно е“.

Миндев говори и за хода да сложи Ангел Лясков отдясно, а не отляво на отбраната на тима си: „Това беше рискован ход, но досега най-опасен за Пирин беше левия им външен нападател Брахими. Затова сложихме Ангел там. Сметнахме, че като десен защитник ще бъде по-полезен. Макар, че имаше вина за първия гол, донякъде и за втория, той се справи много добре в мача. Не мога да го опрекна него за нищо, освен за тази глупост още в първата минута. Всички бъркат. Лошото е, че днес сбъркаха доста хора и ни вкараха 4 гола“.

Той коментира и изнасянето на отбора му по-напред през второто полувреме в търсене на намаляване на пасива в резултата: „Като играеш по-напред, оставяш пространства зад гъба си. Но ние губехме и нямахме какви ходове и затова трябваше да атакуваме. Имаме проблеми с отбелязването на горовете и с агресията. Повечето от играчите не са достатъчно агресивни в единоборствата. Оттам ни страда цялата игра. Това трябва да се подобрява“.

„Не искам да коментирам повече съдиите, защото ще ззвучи като оправдание. Така видели, така свирили. Трябва да подобрим много неща – преходите, агресията, затварянето в защита, позиционирането, търпението при владението на топката, движението в последната третина, последния удар, последния пас. Те са много неща, нормално е, почти всичко ни куца. Можем да пренесем добрата ни физическа форма и това, чесе опитваме да се надиграваме с противника. Някакъв малшанс ни преследва, дори в първата минута, когато ударът беше неспасяем. Имаме класен вратар, но днес не можа да покаже нищо, защото головете им бяха такива, че той нямаше какво да направи. Имаме добри футболисти, просто още не са достатъчно сработени. Освен това има и неувареност при тях от тези тежки резултати“, завърши Миндев.

Пирин Бл прегази ЦСКА 1948 за първа победа след завръщането си в елита