Почина германската легенда Герд Мюлер

Легендата на Байерн Мюнхен и германския национален отбор Герд Мюлер е починал рано тази сутрин на 75-годишна възраст, съобщиха баварците в социалните мрежи. DSPORT.BG

Оливер Кан: Постиженията на Герд са несравними, той ще остане в историята

Президентът на Байерн: Герд Мюлер беше най-големият нападател, който някога е съществувал

“Днес светът на Байерн остава неподвижен. Германският рекордьор Герд Мюлер почина рано в неделя сутринта на 75-годишна възраст. Герд Мюлер влезе в историята с рекордите си в Германия и за националния отбор. Той вкара невероятните 566 гола в 607 състезателни мача за Байерн и постави безпрецедентния рекорд от 365 гола в Бундеслигата, а също така стана голмайстор седем пъти. За селекцията на Бундестима той вкара 68 пъти в 62 мача.

“Бомбардировачът на нацията”, който дойде в Байерн през лятото на 1964 г., спечели Световната купа веднъж, КЕШ три пъти и КНК един път. Той беше и четири пъти шампион на Германия и четири пъти носител на купата на страната. С националния отбор той стана европейски шампион през 1972 г. и световен шампион през 1974 г., като отбеляза победния гол на финала в Мюнхен срещу Нидерландия. След кариерата си той остава в клуба дълго време като треньор за младежката формация”, написаха от Байерн.