Лудогорец е готов за решителен скок към голямата цел

Лудогорец е готов за решителен скок към голямата цел

Изминаха 4 години, откакто Лудогорец за последно игра в групите на Шампионската лига. Последваха не толкова успешни сезони на международната сцена за тима от Разград, въпреки че той два пъти успя да се класира за директните елиминации на Лига Европа, където отпадна от италианските грандове Милан и Интер. Сега “орлите” отново са устремени към същинската фаза на най-престижното клубно състезание, а последното препятствие пред тях е шведският Малмьо. DSPORT.BG

Лудогорец

Лудогорец
Шампионска лига
2021/2022
vs

Лудогорец изглежда преобразен спрямо миналата година. Отборът на Валдас Дамбраускас нямаше проблеми да спечели титлата в efbet Лига, но беше доста колеблив в изявите си, особено в групите на Лига Европа, където завърши с най-лоши показатели от всички 48 участници. Сега ситуацията е различна. Смяната на поколенията вече е факт, а новото ядро на тима дава надежди, че ще успее да повтори постиженията на Марселиньо, Светослав Дяков, Козмин Моци, Владислав Стоянов и останалите от най-силния състав в историята на “орлите”.

Ангел Петричев: Надявам се лудите нощи да продължат

Ангел Петричев: Надявам се лудите нощи да продължат

Кампанията на разградчани в квалификациите на Шампионската лига започна с две минимални победи срещу Шахтьор (Солигорск). В следващия кръг отборът направи нулево равенство като гост на словенския Мура, а в реванша се наложи с 3:1, макар че успехът не дойде лесно. Класата на Лудогорец си пролича в сблъсъците с хегемона в гръцкия футбол Олимпиакос. “Зелените” завършиха 1:1 в Пирея, но бяха по-добрият отбор. Ответният двубой на “Хювефарма Арена” се превърна в истинска драма с продължения и дузпи, но българският шампион показа по-здрави нерви и стигна до плейофите.

55Лудогорец - ОлимпиакосЗа мнозина Малмьо е сравнително непознат отбор, но “небесносините” са най-титулуваният клуб в Швеция с 21 титли и 14 националния купи, а през 1979 година достигат до финала за КЕШ, но отстъпват на водения от Брайън Клъф Нотингам Форест. Естествено, Малмьо е известен и като родният отбор на суперзвездата Златан Ибрахимович.

Хърватският нападател Чолак е в Малмьо от тази пролет и бързо се превърна във водещ голмайстор на отбора. Той не пропусна да се разпише срещу всеки от съперниците в евротурнирите през този сезон, а шведите спечелиха и трите си домакинства. В състава на Малмьо има и други популярни имена. Бившият финландски национал Никлас Мойсандер натрупа солиден опит в Ередивизие и Бундеслигата, новото попълнение Мартин Олсон игра повече от 10 години в Англия, а Ола Тойвонен дълго време беше титуляр в атаката на “тре кронур”.

Тойвонен обаче е контузен и няма да играе днес. Аут заради травма е и датският ляв бек Йонас Кнудсен, а нигериецът Иносент Бонке е наказан заради червения картон, който получи в реванша с Рейнджърс. В предни позиции до Чолак ще действа Велко Бирманчевич, а четиримата в средата на терена ще са Йо Инге Бергет, Андерс Кристиансен, Ердал Ракип и Сьорен Рикс.

Кирил Десподов
Кирил Десподов

11
Позиция
Нападател
Роден на
11 ное 1996
Години
24
Страна
България
Височина
179
Настоящи отбори
Лудогорец
Лудогорец
България
България
Данни за кариерата на играча
135
Мачове
58
Средно минути на мач
33
Голове
6
Голове като резерва
13
Асистенции
20
Жълти картони
0
Червени картони
86
Мачове като титуляр
49
Мачове като резерва

Големият отсъстващ за Лудогорец ще е Кирил Десподов. Крилото се намира във великолепна форма и има основна заслуга за елиминирането на Олимпиакос. Той обаче натрупа картони и ще се завърне в състава за мача в Разград. На вратата довечера ще е Кристиян Кахлина, в отбрана ще започнат Жордан Икоко, Игор Пластун, Оливие Вердон и Антон Недялков, а малко пред тях ще играят Стефан Баджи и Клод Гонсалвеш. Атаката ще се води от Пиерос Сотириу, а зад него Дамбраускас ще разположи Бърнард Текпетей, Каули и Вандерсон.

Лудогорец никога не е играл срещу шведски отбор в евротурнирите, а Малмьо само веднъж се е изправял срещу български тим, но това става още при дебюта на шведите в КЕШ. През сезон 1964/65 жребият изпраща “небесносините” срещу Локомотив (София) в квалификационния кръг на турнира. На стадион “Васил Левски” “железничарите” разгромяват скандинавците с 8:3, а в реванша губят с 0:2, но продължават напред.

Формата на Лудогорец в Шампионската лига
лоша
добра
много добра
отлична
78%
ППРПРП

Началото на двубоя тази вечер е в 22:00 часа, а съдия ще е известният испанец Антонио Матеу Лаос.

Шампионска лига – плейофи:

МАЛМЬО – ЛУДОГОРЕЦ 

Вероятни състави:

МАЛМЬО (4-4-2): Далин; Беймо, Левицки, Нилсен, Мойсандер; Бергет, Кристиансен, Ракип, Рикс; Бирманчевич, Чолак
Старши треньор: Йон Дал Томасон 
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Кахлина; Икоко, Пластун, Вердон, Недялков; Баджи, Гонсалвеш; Текпетей, Каули, Вандерсон; Сотириу
Старши треньор: Валдас Дамбраускас 

СЪДИЯ: Антонио Матеу Лаос (Испания)
СТАДИОН: “Еледа”
НАЧАЛО: 22:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Шампионска лига – Квалификаци