Петър Колев: Със смесени чувства съм след мача

Старши треньорът на Берое Петър Колев обяви, че е със смесени чувства след победата на неговия отбор над Ботев Враца с 1:0.DSPORT.BG

Историческо: Камбуров изравни рекорда на Петър Жеков, Берое с минимална победа

„Малко съм със смесени чувства. След две загуби трябваше днес задължително да спечелим. Смятам, че футболистите го осъзнаха. През първото полувреме тотален превес от наша страна. Добра игра за първа и втора топка, положения за гол, добри атаки. Трябваше да натиснем по десния фланг. За наше щастие в началото на второто съумяхме да си изработим ситуация, от която вкарахме. Да честитим 253-тия гол на Камбуров. След това дадохме инициативата, незнайно защо. Контролът, който имахме изчезна. Смятам, че и на контраатака през втората част имахме ситуации, след които трябваше да затворим мача. С течение на времето и този резултат психологически подтискаше играчите, които имаха едно на ум. Имахме идея да излезем по-агресивно. Ботев Враца е най-неприятния противник, с който да играеш на свой терен след две загуби. Компактно се придвижва, много компактен, буквално се бият на терена и не случайно имат такъв точков актив и той не е незаслужен. Имахме тази идея да излезем малко по-високо и смятам, че се получи, но не реализирахме няколкото положения през първата част“, каза Колев.

„Камбуров беше полезен, въпреки че не е на 100% готов. Истински лидер, това не се губи. Учудващо за мен той изкара мача до 95-ата минута, което му прави чест. Мачът е на Берое срещу Левски, а не на Мартин Камбуров. Левски е отбор, който има своята идентичност, имат клубна принадлежност. Те играят със сърце и душа за този отбор. Изключителна подкрепа от феновете на Герена. Поредната битка“, допълни още треньорът на старозагорци.

Даниел Моралес: Дузпата бе студен душ, не разбрахме защо бе даден червен картон

Камбуров: Няма гаранция, че ще вкарам на Левски, благодаря на господин Жеков