Царско село изпусна Ботев Пловдив и едва не съжалява в края (видеоанализ)

Царско село и Ботев Пловдив завършиха наравно 0:0 в първи двубой от шестия кръг на efbet Лига. Домакините могат да съжаляват повече за този резултат, тъй като имаха няколко добри ситуации през първата част. Най-сериозен се оказа пропускът на Васил Шопов, който от удобна позиция стреля високо над вратата.DSPORT.BG

През второто полувреме ”канарчетата” заиграха по-добре, а в края на срещата Антоан Бароан и Маркиньос се отчетоха с пропуски. В крайна сметка двата тима не успяха да си отбележат и си поделят по една точка.

720p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Царско село събира 7 точки, а в следващата си среща ще играе с Берое в Стара Загора на 11 септември. Ботев Пловдив вече е с 12 точки и временно излезе първи. В следващия си мач пловдивчани домакинстват на Арда също на 11 септември.

Тони Здравков: Лошият терен попречи и на двата отбора (ВИДЕО)

Валентич: Играчите не са доволни, има кой да замени Наско Илиев (ВИДЕО)

Царско село – Ботев Пловдив 0:0

Луи Нганиони отправи първия точен удар в 3-та минута, но той не затрудни Георги Аргилашки. Секунди по-късно нова атака се разви отляво и Петър Атанасов нахлу опасно в наказателното поле. Подаването му обаче не бе засечено и топката бе изчистена от защитата.

Оличен шанс за Царско село в 5-та минута, който бе пропуснат от Васил Шопов. Той излезе сам срещу вратаря по диагонал, но изстрелът му премина високо над вратата на Аргилашки.

Ален Стеванович направи още един пропуск за домакините в 7-та минута. Той получи подаване от Васил Шопов, но стреля всрани от вратата. Съдията отсъди засада впоследствие, но повторенията показаха, че ситуацията е много тънка и най-вероятно щеше да се стигне до намеса на ВАР, ако бе паднал гол.

Поредна атака на Царско село завърши с удар в 9-та минута. Васил Шопов бе в наказателното поле и стреля, но шутът му рикошира и излезе в ъглов удар. След първите 10 минути Ботев определено не се чувства комфортно и допуска доста грешки.

Царско село продължи да настоява повече и Петър Атанасов стреля от дистанция в 22-та минута. Крилото на домакините не можа да намери топката по най-добрия начин и шутът му премина далеч встрани от целта.

Футболистите на Антони Здравков организираха добра атака в 25-та минута. В основата бе Петър Атамнасов, който измина значителна дистанция с топка в крака. Последва пас към дясното крило и центриране, което обаче не бе засечено от нито един играч в наказателното поле.

Васил Шопов бе в основата на добра атака за Царско село отдясно. Той финтира бранител в наказателното поле и подаде към дузпата по земя. Отново обаче нямаше човек, който да засече паса и не се стигна до удар към вратата на Аргилашки. В ответната атака Реда Рабей стреля опасно за Ботев Пловдив, но над вратата на домакините.

Дилан Мартенс опита късмета си с изстрел от далечно разстояние в 40-та минута. Дистанцията бе твърде голяма и Янко Георгиев спаси.

В последната минута от първата част Лъчезар Балтанов извърши нарушение пред наказателното поле и зад топката застана Тодор Неделев. Ударът на капитана на ”канарчетата” срещна стената и това бе последната добра ситуация.

Второто полувреме започна по-равностойно, а Азрудин Валентич пусна Маркиньос на мястото на Янсон. Това даде импулс в играта на пловдивчани, които започнаха да владеят повече топката и да пресират по-високо съперника по терена.

Тодор Неделев стреля от разстояние в 56-та минута. Той сам си отвори коридор за удар и реши да стреля с левия крак. Янко Георгиев бе на мястото си и улови комфортно.

Царско село бе близо до това да открие резултата в 58-та минута. Петър Атанасов бе фаулиран на границата на наказателното поле и след това именно той изпълни прекия свободен удар. Топката удари мрежата, но от външната й страна.

Реда Рабей стреля в 70-та минута за Ботев Пловдив, но не успя да намери топката по най-добрия начин и тя излезе в аут. Маркиньос също пробва рефлекса на Янко Георгиев с шут от разстояние по земя. Вратарят на Царско село и този път улови без проблеми.

Четвърт час преди края Ботев организира добра атака, която резервата Маркиньос бе длъжен да завърши с удар. Бразилецът се забави с овладяването на топката и тя му бе избита преди да я изстреля към вратата.

Антоан Бароан стреля акробатично след центриране на Па Конате отляво в 85-та минута. Той намери добре топката, но ударът му попадна в обсега на Янко Георгиев, който улови. Маркиньо също пропусна 2 минути по-късно, когато не намери добре топката след центриране на Николай Минков отдясно.

Маркиньо отново бе най-близо до гола за ”канарчетата” в продължението на мача, но неговият шут по земя с десния крак премина на сантиметри от лявата греда на Царско село.

Състави:

Царско село: 1. Янко Георгиев, 6. Иван Бандаловски, 8. Ален Стеванович, 10. Лъчезар Балтанов (3. Мартин Кавдански – 90′), 20. Петър Атанасов (9. Милчо Ангелов – 83′), 21. Венцислав Василев, 22. Никола Колев (83. Христо Попадийн – 79′), 25. Александър Александров, 29. Миси Мезу, 77. Луи Нганиони, 93. Васил Шопов (12. Лукас Диас – 90′)

резерви: 30. Християн Василев, 4. Дилян Георгиев, 14. Божидар Томовски

треньор: Антони Здравков

Ботев Пловдив: 1. Георги Аргилашки – 24. Кевин Янсон (7. Маркиньос – 46′), 18. Самюел Супрайен, 4. Виктор Генев, 3. Па Конате – 6. Дилан Мартенс, 22. Реда Рабей – 17. Николай Минков, 8. Тодор Неделев (К) (23. Димитър Тонев – 73′), 10. Емануел Току – 20. Антоан Бароан

резерви: 90. Хидайет Ханкич, 25. Станислав Работов, 27. Атанас Чернев, 28. Филип Филипов, 30. Иван Василев

треньор: Азрудин Валентин

съдия: Никола Попов