Локо София не се даде като гост на Арда

Арда Кърджали и Локомотив София завършиха наравно 1:1 в мач от шестия кръг на efbet Лига. Домакините могат да съжаляват повече за този резултат, след като водеха в резултата до 80-ата минута, а освен това създадоха редица чисти голове положения при резултат 1:0. Те обаче не успяха да ги оползотворят и максимата, че когато не вкараш, ще ти вкарат, се потвърди и Локомотив София стигна до равенството, като така двата отбора поделиха по една точка в мача.DSPORT.BG

Двата отбора изиграха силно първо полувреме, при което създадоха по няколко опасни положения, но така и не успяха да си вкарат гол на „Арена Арда“. Домакините поведоха в резултата в 50-ата минута, когато Георгиос Катсикас засече центриране на Крум Стоянов в своята врата. След това домакините създадоха няколко добри положения за втори гол, но така и не вкараха втори гол. Десет минути преди края на мача, обаче, Октавио изравни с глава след центриране отдясно на Селсо Рапосо и така донесе равенството на своя тим.

На „Арена Арда“ в Кърджали двата отбора ще се опитат да се върнат към победите в първенството, след като в предишния кръг от шампионата записаха поражения. Хората на Николай Киров паднаха с 0:1 като гости на Царско село, докато столичните „железничари“ бяха отнесени от Лудогорец с 0:5.

Първите минути на мача стартираха по-добре за гостите от столицата, но те не успяха да превърнат натиска си в реални голови положения. Постепенно обаче домакините поеха контрола над топката и започнаха да атакуват срещу вратата на Александър Любенов. В 9-ата минута Спас Делев стреля от пряк свободен удар, топката рикошира в играч на гостите и се насочи заплашително към вратата на столичните “железничари”, но Любенов изби в ъглов удар.

В 15-ата минута Локо София имаше невероятен шанс да поведе в резултата, след като Илия Димитров бе изведен сам в дясно. Той обаче се засуети и Милен Желев успя да го догони и да отнеме топката с много добър шпагат в краката на нападателя.

Седем минути по-късно Спас Делев бе изведен по много добър начин с дълго подаване зад защитата на гостите. Деветката на Арда овладя чудесно на гърди и шутира, но ударът му мина над вратата. Отборът на Иван Колев отговори с натиск, последван от няколко ъглови удара, но при тях не се стигна до опасност за вратата на Иван Караджов.

На мача в Кърджали последваха спокойни минути, в които двата отбора предпочитаха да играят на сигурно, вместо да атакуват и да рискуват да оставят празни пространства в защита и така да дадат шанс на противника да отбележи гол.

В 36-ата минута Пламен Крачунов увисна при центриране от дясно в наказателното поле на Локо Сф и по този начин топката попадна в Жуниньо. Той овладя и се подготви за удар, но Георгиос Катсикас действа решително и изчисти.

В последната минута на полувремето нисичкият Жуниньо се извиси в наказателното поле и стреля с глава след центриране отдясно, но ударът му бе неточен.

Второто полувреме на „Арена Арда“ започна по-добре за домакините, които упражняваха натиск над тима на Иван Колев в опит да поведат в резултата. Пет минути след подновяването на играта Деян Лозев бе изведен сам на дясното крило, но той направи много слабо първо докосване до топката и тя излезе в аут.

Натискът на Арда даде резултат в 50-ата минута, когато Крум Стоянов бе изведен сам на левия фланг на атаката на тима от Кърджали. Той влезе в наказателното поле и пусна успореден пас на голлинията към Иван Коконов. На пътя на топката обаче застана Георгиос Катсикас. В опит да предотврати голово подаване, гръцкият централен защитник прати топката в своята врата – 1:0 за Арда.

В 59-ата минута Александър Любенов бе излязъл далеч от вратата си. Това бе видяно от Тонислав Йорданов и резервата опита прехвърлящ удар от центъра на терена. Ударът му обаче мина вляво от вратата на столичните „железничари“.

Бившият футболист на ЦСКА имаше нов шанс да отбележи в 68-ата минута, когато овладя добре една топка в близост до наказателното поле на Локо София. Той проби по диагонала надясно и стреля много силно, но Любенов спаси удара му.

Той продължи да безпокои защитата на гостите и в 79-ата минута имаше страхотен шанс да удвои резултата. Тогава друга резерва – Александър Георгиев проби отляво и пусна в центъра към Йорданов. Той се обърна и стреля много добре, но Любенов се разтегна максимално и спаси.

В ответната обаче Локо София изравни. Десният бек на столичани Селсо Рапосо направи много хубаво центриране в наказателното поле на домакините. Там Октавио бе забравен от защитниците на Арда и с удар с глава изравни резултата – 1:1.

В 88-ата минута Пламен Крумов стреля от пряк свободен удар фронтално срещу вратата на Локо София, но ударът му излезе в ъглов удар след рикошет в стената на гостите.

Във втората минута на продължението Румен Руменов стреля опасно от границата на наказателното поле, но Любенов се намеси добре и така резултатът остана непромене.

В следващия седми кръг от efbet Лига тимът от Кърджали ще има тежко гостуване на Ботев Пловдив в пловдивския квартал Коматево. Локомотив София, от своя страна, ще търси победа при домакинството си на Пирин Благоевград.

Арда – Локо София 1:1

1:0 Георгиос Катсикас 50′ (аг), 1:1 Октавио 80′

Стартови състави:

Арда: 12. Иван Караджов – 20. Деян Лозев, 8. Милен Желев, 71. Пламен Крумов (к), 25. Крум Стоянов (78′ – 11. Александър Георгиев) – 27. Емил Мартинов, 80. Лъчезар Котев – 33. Иван Тилев, 9. Спас Делев (71′ – 19. Румен Руменов), 17. Иван Коконов – 37. Жуниньо (56′ – 98. Тонислав Йорданов)

Резерви: 36. Васил Симеонов, 4. Милен Стоев, 11. Александър Георгиев, 18. Слободан Рубежич, 19. Румен Руменов, 77. Илия Юруков, 98. Тонислав Йорданов

Старши треньор: Николай Киров

Локо София: 24. Александър Любенов – 13. Селсо Рапосо, 6. Пламен Крачунов, 5. Георгиос Катсикас, 4. Мики Орачев (к) – 44. Божидар Кацаров (89′ – 10.Валентин Николов), 22. Владимир Семерджиев (62′ – 26. Красимир Милошев), 58. Октавио (89′ – 3. Марио Петков)- 7. Александър Александров, 19. Илия Димитров (84′ – 14. Християн Чипев), 11. Раел Лолала (62′ – 9. Мохамед Бухмиди)

Резерви: 1. Цветомир Витков, 26. Красимир Милошев, 10. Валентин Николов, 3. Марио Петков, 9. Мохамед Бухмиди, 15. Лука Иванов, 14. Християн Чипев

Старши треньор: Иван Колев

Съдия: Станимир Тренчев

Жълти картони: Божидар Кацаров (Л), Александър Александров (Л), Пламен Крачунов (Л); Лъчезар Котев (А), Спас Делев (А)