Страхотен Костов лиши Локо Пловдив от първа победа

Ботев Враца и Локомотив Пловдив завършиха при резултат 0:0 в среща от 6-ия кръг на efbet Лига. На стадион ”Христо Ботев” във Враца пловдивчани доминираха през по-голямата част от двубоя, но отличните намеси на Красимир Костов на вратата на домакините лишиха тима на Александър Тунчев от попадение.DSPORT.BG 

По този начин Локомотив Пд остава без победа вече пети мач от началото на сезона и със само 2 точки. Ботев Враца е на другия полюс и със само едно поражение от шест срещи събира актив от 9 точки.

В следващия си мач Ботев Враца гостува на ЦСКА 1948 на 11 септември, докато Локомотив Пловдив приема Левски на същата дата.

Ботев Враца – Локомотив Пловдив 0:0

Още във втората минута Ботев Враца организира добра атака, която премина през Виктор Василев отляво. Той подаде по земя към наказателното поле, където бе Дориан Бабунски, но той бе изпреварен от защитник на гостите, който изби топката в ъглов удар.

Лукас Салинас направи хубав проби отляво в 8-та минута. Той премина няколко играчи на домакините и влезе в наказателното поле. Когато опита да шутира все пак бе блокиран и опасността за Красимир Костов не се оказа сериозна.

Локомотив бе много близо до гола в 22-та минута. След разбъркване в наказателното поле Венсан Марсел стреля отблизо, но Костов реагира отлично и спаси с крак. Впоследствие кълбото се озова на крака на Шакил Сно, който шутира по земя, но вратарят на Ботев Враца отново се намеси решително.

”Смърфовете” продължиха да бъдат по-настоятелни, но Ботев Враца се защитаваше добре. Шакил Сно получи хубаво подаване от Витанов по лявото крило в 36-та минута, но неговият прострелен пас към наказателното поле бе пресечен.

Врачани организираха бърза контраатака в 38-та минута. Мирослав Маринов намери Виктор Василев по лявото крило, а той без забавяне финтира защитник и стреля до земя от дистанция. Шутът бе слаб и Илко Пиргов нямаше проблеми да улови.

Димитър Илиев отправи добър удар в 42-та минута. Той се придвижи до наказателното поле със защитник на гърба и стреля с левия крак. Шутът имаше добра сила, но Костов бе позициониран отлично и не се затрудни да спаси.

В самия край на първата част се стигна до разбъркване в наказателното поле на Ботев Враца, но няколко играчи се разминаха с топката и тя в крайна сметка бе изчистена.

Виктор Василев опита да се откъсне сам срещу вратаря в 49-та минута, но Артур Крачун успя да го пресрещне и да го блокира, за да не успее да стреля към вратата на Пиргов.

Бирсент Карагарен потърси Георги Минчев в наказателното поле с остро подаване, но нападателят бе блокиран с тяло и не успя да играе с топката. Впоследствие Димитър Илиев се размина с кълбото, което в крайна сметка излезе в аут.

Ботев Враца бе на косъм от това да поведе в 63-та минута. Мирослав Маринов проби отдясно и успя да подаде по земя в наказателното поле. С острата топка на сантиметри се размина Виктор Василев, който трябваше само да я насочи към полуопразнената от Пиргов врата.

Краси Костов отново се отчете с блестящо спасяване в 67-та минута. Димитър Илиев получи хубаво подаване в наказателното поле и финтира защитник. В това време обаче Костов излезе напред и успя да се хвърли в краката на капитана на ”смърфовете”, който не успя да нанесе удар.

Резервата Парвиз Умарбаев също пробва рефлекса на Костов с удар от дистанция, но стражът на врачани отново се намеси добре. В отетната атака Юли Ненов стреля за Ботев, но Пирогв на свой ред улови топката.

След разбъркване в наказателното поле Бирсент Карагарен стреля с ножичен удар към вратата на Костов. Стражът не мръдна от мясото си, но за негово щастие топката премина встрани.

Състави:

Ботев Враца: 76. Красимир Костов – 18. Илия  Миланов, Костадин Ничев (к), 77. Мартин Николов, 24. Стефан Гаврилов (10. Теодор Георгиев – 61′), 19. Мартин Костадинов (2. Валери Христов – 46′), 21. Сержиньо, 11. Виктор Василев (94. Юлиан Ненов – 71′), 15. Мирослав Маринов (9. Георги Николов – 90′), 16. Матеус Касини (28. Красимир Тодоров – 46′), 20. Дориан Бабунски

резерви: 34. Дамян Дамянов, 30. Гонсало Виейра

треньор: Даниел Моралес

Локомотив Пловдив: 1. Илко Пиргов – 20. Милош Петрович, 25. Артур Крачун, 2. Олексий Биков (4. Кристиан Гомис – 61′), 34. Петър Витонов, 61. Венсан Марсел (39. Парвиз Умарбаев – 69′), 16. Лукас Салинас, 7. Шакил Сно (11. Конър Руан – 69′), 9. Бирсент Карагагрен, 14. Димитър Илиев (к), 10. Георги Минчев

резерви: 71. Лукас Рейдър, 44. Николай Николаев, 6. Емил Янчев, 28. Айвън Ангелов

треньор: Александър Тунчев:

съдия: Драгомир Драганов: