Вдъхновен ЦСКА – София слиза на морското равнище след еуфорията в Европа

Летящият високо след достигането до групите на Лига на конференциите отбор на ЦСКА – София трябва бързо да слезе на земята и буквално да се приближи до морското равнище, защото днес от 18,45 часа му предстои гостуване на солидния отбор на варненския Черно море в двубой от шестия кръг на efbet Лига.

Нов тежък кадрови удар за ЦСКА - София - титуляр от триумфа срещу Виктория аут за няколко месеца

Нов тежък кадрови удар за ЦСКА – София – титуляр от триумфа срещу Виктория аут за няколко месеца

Двубоят идва само три дни след победата с 3:0 след продължения над чешкия Виктория Пилзен, като възпитаниците на треньора Стойчо Младенов заличиха пасив от два чисти гола след първия мач. Днес им предстои също трудно задача срещу отбор, който не познава загубата от началото на сезона и показва отлична форма.

“Моряците” на Илиан Илиев постигнаха успехи над Ботев (Пловдив), Берое и ЦСКА 1948 и записаха равенства с Царско село и Локомотив (Пловдив). Очаква се Илиев да промени схемата, за да спре атаката на гостите. Даниел Димов ще има задачата да свързва халфовата линия със защитата, която ще остане непроменена спрямо изминалите мачове. Пред Димов в центъра на полузащитата ще си партнират Велев и Панайотов, а по крилата ще заемат позиции Леандро и Енрике. На върха на атаката ще действа Зе Гомеш.

Черно море

Черно море
efbet Лига
2021/2022
vs
ЦСКА-София

ЦСКА-София
efbet Лига
2021/2022
5
3
2
0
7
2
Мачове
Победи
Равенства
Загуби
Отбелязани голове
Допуснати голове
2
2
0
0
5
2
Коефиценти

В същото време треньорът на гостите Стойчо Младенов отново ще има кадрови проблеми и е на практика без опции при избора на стартов състав. Все пак се очаква дебют от първата минута да запише централния защитник от Финландия Томас Лам, който влезе като резерва срещу Виктория. Той трябва да замени продадения в Италия Валентин Антов в центъра на отбраната. Сред титулярите се завръща Амос Юга, който не игра срещу чехите поради наказание. Под въпрос е участието на Георги Йомов. При негово отсъствие Греъм Кери ще играе на дясното крило.

Двубоят по традиция предизвиква голям интерес сред феновете и на двата отбора във Варна. За гостите са отпуснати 800 билета, но се очаква на стадиона да има повече привърженици на ЦСКА – София.

Вероятни състави:

Черно мореГеоргиевПоповАтанасовДробаровПановДимовЕнрикеВелевПанайотовЛеандроЗе Гомеш.

ЦСКА – СофияБусато, Мазику, ЛамМатей, Турицов, Жеферсон, Юга, Вилдсхут, Чатакович, Кери, Кайседо.

efbet Лига
Кръг 6, 29 август 2021
Черно море

ЦСКА-София