ЦСКА изстрада трудна победа срещу Черно море на ”Тича”

ЦСКА изстрада трудна победа срещу Черно море на стадион “Тича” във Варна. Двубоят завърши с минимален успех с 1:0 за “червените”, като единственото попадение в срещата реализира Жорди Кайседо в средата на второто полувреме.DSPORT.BG

Стойчо Младенов направи пет промени в състава си в сравнение с двубоя с Виктория Пилзен в четвъртък. На местата на Густаво Бусато, Валентин Антов, Тибо Вион, Георги Йомов и Яник Вилдсхут се появиха Димитър Евтимов, Томас Лам, Амос Юга, Хамза Чатакович и Ахмед Ахмедов.

Въпреки това си личеше, че играчите на ЦСКА са доста изморени след двубоя с чехите преди няколко дни и позволиха на съперника да създаде няколко много сериозни положения пред Димитър Евтимов. За това помогна и тежкия терен на стадиона във Варна.

ЦСКА обаче успя да спечели трите точки, след като в 61-ата минута Жорди Кайседо се разписа. Той се възползва от отлично подаване на Греъм Кери в наказателното поле, както и на грешка на Живко Атанасов, за да може да преодолее Георги Георгиев.

Черно море пък завърши срещата с 10 души на терена, след като в 72-ата минута Зе Гомеш си изкара втори жълт картон, за нарушение срещу Брадли Мазику край тъч линията, и бе пратен под душовете.

След успеха си ЦСКА се изкачи на шесто място в класирането с 9 точки след три изиграни кръга. Лидер е Славия с 13, но и 3 мача повече. Черно море пък остава на втора позиция с 11, колкото има и третият Ботев Пловдив.

Черно море – ЦСКА 0:1
Голмайстори: 0:1 Жорди Кайседо 61′
Жълти картони: Родриго Енрике, Зе Гомеш, Пабло Гарсия (Ч), Брадли Мазику, Амос Юга, Иван Турицов (Ц)
Червени картони: Зе Гомеш (Ч)

Черно море започна активно срещата и във втората минута създаде добро положение пред вратата на Евтимов. След центриране на в наказателното поле Родриго Енрике стреля с глава, но се оказа, че Зе Гомеш е бил в засада.

Малко по-късно Цветомир Панов отново подаде остро в пеналта на гостите, но стражът Димитър Евтимов внимаваше и улови.

В 9-ата минута на срещата след центриране на Родриго Енрике в наказателното поле на ЦСКА се стигна до разбъркване, след което Живко Атанасов опита удар, но той бе изключително неточен.

Черно море създаде най-чистото си положение в срещата в 13-ата минута. След грешка на Турицов Леандро Андраде се озова на добра позиция и опита да намери Жозе Гомес на няколко метра пред вратата. Той обаче се размина с топката и тя достигна до Родриго Енрике. Офанзивният футболист стреля към опразнения от Димитър Евтимов ъгъл, но ударът му бе доста неточен и излезе в тъч.

В 17-ата минута след подаване на Цветомир Панов към Родриго Енрике топката достигна до Виктор Попов. Бранителят стреля от границата на наказателното поле, но покрай лявата греда на Евтимов.

Само 60 секунди по-късно домакините имаха претенции за дузпа, след като Зе Гомеш падна в пеналта на ЦСКА след съприкосновение с Юрген Матей. На повторенията се видя, че бранителят чукна леко нападателя на Черно море, но съдията Георги Димитров прецени, че няма достатъчно предпоставки да посочи бялата точка. Ситуацията бе разгледана и с ВАР, който потвърди решението на арбитъра.

В ответната ЦСКА отправи първия си удар към вратата на Георги Георгиев. Жорди Кайседо свали с глава към Хамза Чатакович. Той стреля от движение от ъгъла на наказателното поле, като топката кацна на горната греда и излезе в аут.

Черно море можеше да стигне до гол в 29-ата минута. Родриго Енрике се справи с опеката на Греъм Кери и Жеферсон по дясното крило и навлезе в наказателното поле. Той подаде остро, като топката се чука в тялото на Юрген Матей. След това Ахмед Ахмедов не успя да изчисти и даде възможност на Пабло Гарсия да стреля от границата на пеналта, но Димитър Евтимов демонстрира страхотен рефлекс и изби. След изпълнението на ъгловия удар Влатко Дробаров стреля с глава, но точно в Жорди Кайседо, който изчисти.

В 38-ата минута Жеферсон намери добре Греъм Кери по левия фланг на нападението на ЦСКА. Той опита да центрира с едно докосване, но точно в ръцете на Георги Георгиев.

Черно море отговори с пробив на Панов по лявото крило. Бранителят центрира, но там Жеферсон се намеси.

ЦСКА отправи първия си точен удар в срещата в 39-ата минута. Хамза Чатакович бе изведен добре в половината на “моряците”. Той напредна и стреля от границата на наказателното поле, но не успя да затрудни стража на домакините.

Черно море можеше да поведе в резултата в 47-ата минута на срещата. Леандро Андраде намери Зе Гомеш в наказателното поле и нападателят намери Стефан Велев централно срещу вратата. Той финтира Юрген Матей и стреля мощно,но Димитър Евтимов се намеси и сложи ръка пред топката. Тя обаче тръгна към вратата, където на голлинията Лам изчисти.

Само минута по-късно Димитър Евтимов отново трябваше да демонстрира своите качества след тежък удар от дистанция на Леандро Андраде.

Халфът отново бе в центъра на събитията секунди по-късно. След изпълнение на тъч той се озова на добра позиция на границата на наказателното поле. Андраде побутна топката към средата на терена и стреля силно, но покрай лявата греда.

Черно море продължи да натиска съперника си, като Виктор Попов стреля опасно от дистанция, но Димитър Евтимов отново бе на мястото си и изби в корнер.

ЦСКА стигна до нещо по-интересно в 57-ата минута. След подаване на Кайседо Греъм Кери овладя отлично и нахлу по лявото крило. Уелсецът центрира остро в пеналта, където обаче защитниците на Черно море внимаваха и не позволиха да се стигне до нищо по-опасно пред Геогри Георгиев.

Черно море създаде поредното си положение в 60-ата минута. Пабло Гарсия намери много добре Зе Гомеш, който напредна и стреля, но покрай вратата.

В 61-ата минута ЦСКА поведе в резултата. Брадли Мазику подаде към Греъм Кери по лявото крило на нападението. Уелсецът центрира много добре в пеналта, където Жорди Кайседо се възползва от грешка на Живко Атанасов и от близко разстояние се разписа.

Черно море пропусна отлична възможност да изравни резултата в 72-ата минута. Цветомир Панов навърза няколко футболисти на ЦСКА и останал очи в очи с Евтимов подаде към Зе Гомеш, който обаче за малко се размина с топката. Секунди по-късно домакините останаха с човек по-малко, след като Зе Гомеш получи втори жълт картон за нарушение срещу Брадли Мазику край тъч линията.

До края на срещата двата тима опитаха да създадат нещо по-опасно пред вратата на съперника, но до нов гол така и не се стигна.

Състави

Черно море: 22. Георги Георгиев, 6. Виктор Попов, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 2. Цветомир Панов, 71. Васил Панайотов – к (83 – 27. Даниел Димов), 23. Пабло Гарсия, 15. Леандро Андраде, 20. Зе Гомеш, 72. Родриго Енрике (75 – 11. Фоде Гираси), 77. Стефан Велев
Резерви: 25. Иван Дюлгеров, 27. Даниел Димов, 32. Мартин Дичев, 17 Велислав Василев, 88. Павел Георгиев, 18. Мартин Милушев, 11. Фоде Гираси
Треньор: Илиан Илиев

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 2. Юрген Матей – к, 29. Томас Лам, 19. Иван Турицов, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон, 21. Амос Юга (88 – 6. Жуниор Нзила), 8. Греъм Кери, 11. Хамза Чатакович (60 – 16. Асен Дончев) , 23. Ахмед Ахмедов, 9. Жорди Кайседо
Резерви: 1. Густаво Бусато, 16. Асен Дончев, 6. Жуниор Нзила, 5. Федерико Варела, 20. Християн Петров, 30. Яник Вилдсхут
Треньор: Стойчо Младенов

Съдия: Георги Димитров

ГАЛЕРИЯ