Дамбраускас: Имахме енергия да вкараме още повече голове

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас не бе докрай доволен от своя отбор, въпреки че Лудогорец записа победа с 3:1 като гост на Пирин Благоевград.DSPORT.BG

„Мисля, че тези двубои преди и след паузата за националниете отбори са най-трудните. Не е лесно да съчетаваш двубои от шампионата и Европа. Опонентът ни бе улеснен от ранния гол, който вкара и се затвори, разчитайки на контратаки. Ние трябваше да намерим пространствата в защитата ни. Беше важно, че отбялазахме от статично положение, за да изравним. Успяхме да се справим с напрежението, да вкараме два гола, да създадем още положения и да спечелим“, каза треньорът на шампионите минути след края на мача..

Дамбраускас обаче не спести и критики към своите играчи: „Никога не съм докрай доволен. В крайна сметка винаги има какво да се подобрява. Това е четвърти двубой с поне 3 гола, така че сме изключително резултатни. Мисля, че можехме да направим още повече. Имахме енергия да вкараме още повече голове. Има позитиви, които можем да вземем от този двубои, но има и неща, които трябва да коригираме“.

Той коментира и контузията на Вандерсон: „Не мога да кажа към момента. Рано е да се каже със сигурност. Щабът ни ще провери какво е състоянието му. Утре ще бъдат направени изследвания на Вандерсон“.

Дамбраускас с шеговит тон сподели и очакванията си от предстоящите мачове в групите на Лига Европа: „Трябва да питате букмейкърите какви са шансовете ни. Няма как да изберем какъв да бъде жребият. Опонентите са такива, каквито са. Това е равностойна група, всеки отбор може да се класира в надпреварата. Целта на Лудогорец, обаче, както и моята цел е да останем в Лига Европа и през февруари“.

Лудогорец обърна Пирин Бл като гост и излезе втори в efbet Лига

Уорън Фийни: Можехме да предотвратим головете на Лудогорец