Ясен Петров: Като колектив може да се противопоставим на всеки

Селекционерът на България Ясен Петров заяви след спечелената точка от Италия във Флоренция, че в момента нямаме футболисти, които да играят в силни отбори, но като колектив тимът може да се противопостави на всеки. DSPORT.BG

За първи път в историята: България взе точка от Италия на Апенините (ВИДЕО)

“Настроението ми е нормално. Не мога да кажа, че сме направили страхотен мач. Дисциплина и характер, за да се върнем в мача и да спечелим точка. Имах настроение преди мача. Аз вярвам и вярвах. Ако аз не вярвам, как да го предам на играчите. Може да бъдем доволни от мъжеството и себераздаването. Италия е много-много добър отбор. Това, което направиха нашите момчета, трябва да им вдигне самочувствието. В момента нямаме футболисти, които да играят в силни отбори, но като колектив може да се противопоставим на всеки. Това ни е трети лагер заедно. На този отбор му трябва време, подкрепяйте го този отбор, това е нашият отбор. Трябва ни време.

Трябват ни мачове с точки и победи и ще дойде вярата в отбора. Днес те показаха, че може да спечелим. Видях този дух на полувремето и през повечето време, в което бяха на терена. Да ви кажа честно малко са отборите, които да атакуват срещу Италия. Ще направим някаква ротация срещу Литва, защото повечето от футболистите са изцедени. Ще трябва малко повече смелост в атака, за да търсим победа”, сподели Петров след двубоя.