Ясен Петров: Малка крачица напред, но тя е сладка (ВИДЕО)

Селекционерът на България Ясен Петров бе много щастлив след минималната победа над Литва с 1:0, с която България записа първа победа в официален мач от ноември 2019 г. насам.DSPORT.BG

„Знаех, че ще бъде много трудно, защото от 2 години нямаме победа. Мисля, че играхме на добро ниво, създадохме доста голови положения срещу отбор, който също няма какво да губи. Искам да благодаря на момчетата, защото атмосферата в отбора е прекрасна. Убеден съм, че този отбор има бъдеще. Трябва ни време и подкрепа. Искам да благодаря на малкото хора, които днес ни подкрепиха на стадиона, защото те бяха много искрени. Макар  и трудно, днес си заслужихме трите точки и вече имаме 5 точки. От 2 години нямахме победа, успяхме да я постигнем. Надявам се да бъдем подкрепени още повече, защото тези момчета го заслужават и да се надяваме, че ще изглеждаме все по-добре и по-добре и ще правим стъпки напред“, заяви през сълзи Петров минути след края на мача.

Ясен Петров обясни и защо тази победа е била толкова важна за тима ни: „Изстрадана е победата от гледна точка на негативизма, който се излива върху националния отбор, който е загубил доверието на много от феновете. Искаме да донесем радост на хората, а това може да стане само с победи и ще се опитаме да го направим. Радвам се, че направихме една много малка крачица напред след добрия резултат във Флоренция. Можем само да се гордеем от работата, която вършим с тези момчета, защото се разбираме добре и обстановката е фантастична“.

„Нормално беше, те също са ни разузнали. Ние през цялото време контролирахме играта. Имахме 2-3 ситуации през първата част да поведем. И на полувремето им казах на момчетата, че ако вкараме един гол ще се отворят пространства и ще имаме още ситуации. Да не сме максималисти, и 1:0 е сладко, защото това са 3 точки. Малка крачица напред, но тя е сладка“, каза още селекционерът на България.

Петров също така изтъкна и малкото време като причина, попречила на „лъвовете“ да бъдат по-убедителни срещу Литва: „Ние се опитахме, но в малкото време след като се прибрахме от Италия, ние възстановявахме момчетата и нямаме време да изтренираме всичко, което искаме. Това обаче ще се промени с течение на лагерите и с всеки следващ лагер ще можем да работим над още неща. Истината е, че през тези 3 дни не е лесно да изтренираме нещата, които искаме да приложим на мача. Искахме да пресираме високо. Този отбор играе нелошо, особено отзад. Радвам се, че не създадоха много опасни положения пред нашата врата. В защита ние бяхме добре, Малинов, Костадинов и Тошко Неделев също направиха силен мач. Хората, които влязоха като резерви, също помогнаха. Играхме като колектив, това е нещо, което искам да видя и смятам, че ще върне хората на стадиона“.