Локо (София) прегази Ботев (Враца)

Отборът на Локомотив (София) постигна победа с класическото 3:0 в мача си от третия кръг на родната „А” група срещу Ботев (Враца). Двубоят се игра на стадион „Славия” в столичния квартал „Овча Купел”, а „железничарите” бяха по-добрият отбор на терена и заслужиха трите точки,novsport.com

Преди началото на двубоя бе запазена минути мълчание в памет на легендата на Славия Стоян Коцев и легендата на ЦСКА Крум Янев. Първият удар към една от двете врати пък бе факт още във 2-ата минута, когато Даниел Пеев нанесе изстрел от 23-24 метра, но стражът на гостите – Христо Митов, улови кълбото.

Иначе в началните минути от срещата Локомотив бе по-активният и настоятелен тим на терена. В 12-ата минута пък се стигна до първата по-интересна ситуация пред вратата на домакините. Илия Илиев центрира, където играчите на Локомотив не успяха да избият добре топката, а тя попадна в Мартин Василев, който стреля от движение с левия крак от фронтална позиция, а кълбото премина много близко до дясната греда.

Последваха силни минути за Локомотив. Защитникът Йордан Върбанов бе доста деен по дясното крило. На три пъти пък топката бе центрирана от корнер в наказателното поле на гостите, но играчите на Ботев съумяваха да се справят и да изчистят.

Така се стигна до 30-ата минута, когато по-активната игра на домакините доведе до резултат и Локомотив поведе с 1:0. „Железничарите” организираха бърза атака, Телкийски отправи удар с левия крак в обратния ъгъл и в опита си да отбие топката, Жаиро си отбеляза автогол, пращайки кълбото в собствената си врата.

Малко след тази ситуация, Телкийски центрира добре към точката на дузпата, където Марчо Дафчев фалцира топката с глава, но ударът беше прекалено слаб и вратарят улови.

До почивката имаше още няколко интересни положения. В 38-ата минута Марчо Дафчев центрира от свободен удар в наказателното поле, опитвайки се да изведе Даниел Пеев. Вратарят на Ботев – Митов, обаче излезе леко напред и лови. Ботев пък направи сериозен пропуск 2 минути след това. Роча Касио излезе на стрелкова позиция в наказателното поле, остана очи в очи с вратаря Михайлов, но стреля в него и стражът парира удара.

В 42-ата минута Даниел Пеев нанесе силен шут в долния ляв ъгъл, а вратарят Христо Митов със сетни усилия изби в ъглов удар. Малко след това Пеев тръгна на скорост по левия фланг, пусна кълбото към непокрития Марчо Дафчев, чийто силен удар от дъгата на наказателното поле бе блокиран от Жаиро.

Така на почивката на мача Локомотив (София) водеше на Ботев (Враца) с 1:0.

Първата по-интересна ситуация през втората част бе пред вратата на домакините. След изпълнение на ъглов удар и избита топка, Илия Илиев стреля от воле от дъгата на наказателното поле, но кълбото премина встрани от вратата.

”Железничарите” пък достигнаха до втория си гол в мача, реализирайки своето първо чисто положение през втората част. Павлов отказа да се бори за центрирана към него топка, но Димитър Телкийски достигна наглед безнадеждната топка на аутлинията, върна я към вратарското поле, откъдето Антонио Павлов безпроблемно я вкара в мрежата.

Малко след като се оказа изоставащ с два гола, Ботев можеше да намали изоставането си. Грешка при изнасянето на топката направи Александър Бранеков, а Амендола стреля по диагонал с левия крак, като кълбото два пъти срещна гредата – първо директно, след което опасно рикошира в тялото на вратаря и отново се отби в лявата греда, но не влезе. Удар на Челесте от границата на наказателното поле пък се отклони в играч на Локомотив, но все пак топката отиде право в ръцете на вратаря.

В 70-ата минута Илия Илиев изпълни свободен удар на далечната греда, там Георги Мирчев бе оставен непокрит и стреля с глава от непосредствена близост, но вратарят успя да избие. Малко след тази ситуация Ботев (Враца) остана с десет души на терена. Жаиро извършва нарушение като последен в защитата. Съдията му показва само жълт картон, а това бе второто официално предупреждение за бранителя. При последвалото изпълнение на нарушението Локомотив поведе с 3:0. Кристиян Добрев от пряк свободен удар с левия крак прати кълбото в десния ъгъл на вратата на Ботев, правейки резултата 3:0.

Две минути по-късно Даниел Пеев бе изведен в наказателното поле, като пред футболиста имаше свободно пространство, но той веднага стреля с левия крак и вратарят парира удара. Голова възможност се откри и пред Димитър Телкийски, който бе изведен от дълбочина сам срещу Христо Митов, но се забави и последвалият му удар бе блокиран от върнал се защитник. Невероятна грешка в защита на Георги Мирчев малко преди изтичането на редовното време пък позволи на Георги Христов да остане абсолютно сам срещу вратаря, но ниският му удар бе спасен от Христо Митов.

До края на срещата не се стигна до нови голове и по този начин Локомотив (София) спечели срещу Ботев (Враца) с 3:0. След тази победа играчите на Антон Велков са с актив от 5 точки и заемат 6-ата позиция в подреждането. Ботев (Враца) продължава да е последен без спечелена точка.

 

Локомотив (Сф)

ЛОКОМОТИВ (СФ)

3 : 0

Краен

БОТЕВ (ВР)

Ботев (Вр)

26 август 2012 18:01, Зрители: 150, Стадион: “Славия”,
Гл.съдия: Стефан Апостолов

Автогол  1 : 0   5. Жаиро  30′
Гол  2 : 0   9. Павлов  55′
Гол  3 : 0   11. Добрев (к)  73′
Локомотив (Сф)
33. Михайлов
3. Върбанов
6. Бранеков
11. Добрев (к) Гол
2. Велков Жълт картон Смяна за състезател излизащ от игра
88. Борносузов Жълт картон
12. Телкийски
21. Д. Гаджев
10. Дафчев Смяна за състезател излизащ от игра
77. Пеев
9. Павлов Гол Смяна за състезател излизащ от игра
Резерви:
84. Галев
18. Ал. Дюлгеров Смяна за състезател влизащ в игра
16. Димитров
8. Манолов Смяна за състезател влизащ в игра
90. Стоев
14. Д. Илиев
23. Г. Христов Смяна за състезател влизащ в игра
Старши треньор:
Антон Велков
Ботев (Вр)
1. Митов
4. Пира
6. Георгиев
5. Жаиро Автогол Втори жълт картон и съответно червен
19. Н. Христов
8. Касио
10. Амендола Смяна за състезател излизащ от игра
7. Илиев (к) Жълт картон
22. Челесте Жълт картон Контузия или получаване на медицинска помощ Смяна за състезател излизащ от игра
11. Якимов
3. Василев Смяна за състезател излизащ от игра
Резерви:
12. Д. Иванов
2. Да Силва Смяна за състезател влизащ в игра
9. Мирчев Смяна за състезател влизащ в игра
18. Йорданов
20. Ангелов
17. Милев Смяна за състезател влизащ в игра
16. К. Иванов
Старши треньор:
Джулиано Сондзоли

Събития

90+2′ Край на мача Край на мача! Локомотив (София) печели срещу Ботев (Враца) с 3:0.
88′ Bнимание Невероятна грешка в защита на Георги Мирчев позволи на Георги Христов да остане абсолютно сам срещу вратаря, но ниският му удар бе спасен от Христо Митов.
86′ Удар Последователни удари на Кристиян Добрев, Даниел Пеев и Александър Манолов. И трите изстрела излизат в аут.
85′ Смяна за състезател влизащ в игра Манолов влиза за домакините.
85′ Смяна за състезател излизащ от игра Смяна за Локомотив. Антонио Павлов излиза.
84′ Удар Димитър Телкийски бе изведен от дълбочина сам срещу Христо Митов, но се забави и последвалият му удар бе блокиран от върнал се защитник.
75′ Удар Даниел Пеев бе изведен в наказателното поле, пред футболиста имаше свободно пространство, но той веднага стреля с левия крак и вратарят парира удара.
74′ Смяна за състезател влизащ в игра Аугусто Да Силва влиза в игра за Ботев.
74′ Смяна за състезател излизащ от игра Масилиано Амендола излиза.
73′ Гол ГОООЛ! 3:0 за Локомотив! Кристиян Добрев от пряк свободен удар с левия крак праща кълбото в десния ъгъл на вратата на Ботев, правейки резултата 3:0.
72′ Втори жълт картон и съответно червен Жаиро извършва нарушение като последен в защитата. Съдията му показва само жълт картон, който обаче е втория за бранителя. Така Ботев остава с десет души до края на мача.
70′ Удар Илия Илиев изпълни свободен удар на далечната греда, там Георги Мирчев бе оставен непокрит и стреля с глава от непосредствена близост, но вратарят успя да избие.
66′ Смяна за състезател влизащ в игра Милев влиза на терена.
66′ Смяна за състезател излизащ от игра Принудителна смяна в състава на Ботев. Челесте е заменен.
65′ Контузия или получаване на медицинска помощ Челесте е изнесен на ръце от медицински екип на Ботев.
63′ Удар Удар на Челесте от границата на наказателното поле се отклонява в играч на Локомотив, но все пак топката отиде право в ръцете на вратаря.
60′ Греда Грешка при изнасянето на топката от страна на Бранеков, Амендола стреля по диагонал с левия крак, а кълбото два пъти срещна гредата – първо директно, след което опасно рикошира в тялото на вратаря и отново се отби в лявата греда, но не влезе.
59′ Смяна за състезател влизащ в игра Георги Христов се появява на терена.
59′ Смяна за състезател излизащ от игра Смяна за Локо. Излиза Марчо Дафчев.
57′ Удар Диагонален удар на Челесте, който излизаше в аут, но защитник на Локомотив изби кълбото в корнер.
55′ Антонио Павлов се възползва от гола си и с жестикулиране, слагайки ръката на ухото си, отвърна на феновете на Локомотив, които го освиркваха до този момент.
55′ Гол 2:0 за Локомотив! Павлов отказа да се бори за центрирана към него топка, но Димитър Телкийски достигна наглед безнадеждната топка на аутлинията, върна я към вратарското поле, откъдето Антонио Павлов безпроблемно я вкара в мрежата.
50′ Удар След изпълнение на ъглов удар и избита топка, Илия Илиев стреля от воле от дъгата на наказателното поле, но кълбото премина встрани от вратата.
49′ Феновете на Локомотив недоволстват от играта на Антонио Павлов, който направи ново грешно отиграване.
49′ Жълт картон Жълт картон за Челесте от състава на Ботев.
48′ Жълт картон Жълт картон за Атанас Борносузов за нарушение в централната зона.
46′ Смяна за състезател влизащ в игра Мирчев е футболистът, който се появява на терена на мястото на Василев.
46′ Смяна за състезател излизащ от игра Има една смяна и в състава на Ботев. Василев излиза.
46′ Смяна за състезател влизащ в игра Александър Дюлгеров влиза в игра на мястото на Велков.
46′ Смяна за състезател излизащ от игра Смяна в състава на Локомотив е извършена на почивката. Заменен е Велков.
46′ Начало на второто полувреме.
45+2′ Край на първата част! След 45 минути игра, Локо (Сф) води на Ботев (Вр) с 1:0.
45+1′ Кратка разправия между Антон Велков и капитана на Ботев (Враца) – Илия Илиев.
45′ След като блокира изстрела на Дафчев, Жаиро остана да лежи на тревата. Всичко с футболиста е наред и играта продължава.
44′ Удар Сериозна възможност за Локомотив. Даниел Пеев тръгна на скорост по левия фланг, пусна кълбото към непокрития Марчо Дафчев, чийто силен удар от дъгата на наказателното поле бе блокиран от Жаиро.
42′ Удар Силен шут на Даниел Пеев в долния ляв ъгъл, вратарят Христо Митов със сетни усилия изби в ъглов удар.
40′ Bнимание Роча Касио излезе на стрелкова позиция в наказателното поле, остана очи в очи с вратаря Михайлов, но стреля в него и стражът парира удара.
40′ Центриране Даниел Гаджев проби през десния фланг и прати топката в наказателно поле, но центрирането дойде високо за Антонио Павлов и Кристиян Добрев и кълбото ги прехвърли.
38′ Центриране Марчо Дафчев центрира от свободен удар в наказателното поле, опитвайки се да изведе Даниел Пеев. Вратарят на Ботев – Митов, обаче излезе леко напред и лови.
34′ Жълт картон Първи жълт картон за играч на Локомотив. Официално предупреден е Костадин Велков за нарушение в центъра на терена.
33′ Удар Добро центриране на Телкийски към точката на дузпата, където Марчо Дафчев фалцира топката с глава, но ударът беше прекалено слаб и вратарят улови.
30′ Автогол ГОООЛ! Локомотив (Сф) повежда с 1:0. Домакините организираха бърза атака, Телкийски отправи удар с левия крак в обратния ъгъл и в опита си да отбие топката, Жаиро си отбеляза автогол, пращайки кълбото в собствената си врата.
28′ Челесте се завърна в игра.
28′ Контузия или получаване на медицинска помощ Даниел Гаджев извърши грубо нарушение срещу Челесте. На играча на Ботев (Вр) се оказва медицинска помощ.
25′ Върбанов печели фаул, а реферът спира играта и дава едноминутна почивка, за да могат да се разхладят.
25′ Амендола атакува по лявото крило, но Йордан Върбанов спира устрема на играча на Ботев.
24′ Удар Блокиран удар на Антонио Павлов, топката излиза в корнер. След неговото изпълнение, отново защитата на Ботев се справя със ситуацията и кълбото е изчистено.
24′ Грешка на Борносузов при извеждащия пас към Даниел Пеев.
21′ Центриране Центриране от корнер в наказателното поле на Ботев, Жаиро изчиства.
20′ Бурни протести от щаба на Локомотив за груба игра на Александър Якимов срещу Даниел Пеев. Съдийски сигнал за нарушение не последва.
20′ Центриране Марчо Дафчев изпълнява корнера, пращайки кълбото на близката греда, но Александър Якимов успява да изчисти.
19′ Центриране Добрев центрира кълбото, но Николай Христов избива кълбото в корнер.
18′ Локомотив продължава да се представя по-добре, но липсва завършващият пас. Особено деен по дясното крило е защитникът Йордан Върбанов. Играта на плеймейкър Даниел Пеев пък до момента определено не спори.
17′ Центриране Върбанов центрира с външен фалц точно пред вратарското поле, но центрирането дойде леко високо за Антонио Павлов, след което кълбото излезе в аут.
16′ Удар Блокиран удар на Даниел Пеев пред наказателното поле.
16′ Центриране Йордан Върбанов центрира кълбото в наказателното поле, където обаче Касио изчиства.
15′ Антонио Павлов се опита да се измъкне през центъра на защитата на Ботев (Враца), но бе спрян.
14′ Сигнал за нарушение на Даниел Пеев в нападание, който предизвиква недоволство от страна на феновете на Ботев (Враца)
13′ Жълт картон Капитанът на гостите – Илия Илиев, получава жълт картон.
12′ Удар Илия Илиев центрира, където играчите на Локомотив не успяха да избият добре топката, а тя попадна в Мартин Василев, който стреля от движение с левия крак от фронтална позиция, а кълбото премина много близко до дясната греда.
11′ Нарушение в полза на Ботев (Враца) вляво на наказателното поле.
11′ Борносузов опита да изведе в наказателното поле Марчо Дафчев с пас от дълбочина, но копна топката прекалено силно и тя излезе в аут.
8′ Телкийски комбинира с Даниел Пеев на двойно подаване, но последният бърка при връщането към Телкийски.
7′ Нарушение на Кристиян Добрев в нападание.
6′ По-добре започва мачът за домакините от Локомотив. “Железничарите” са по-настоятелни в първите минути.
5′ Засада Засада на Антонио Павлов при атака отдясно.
4′ Върбанов сгреши, Амендола отне кълбото, но бранителят на Локо (София) поправи грешката си и отне топката.
4′ Нарушение на Мартин Василев срещу Антонио Павлов на дясното крило. Центриране на Марчо Дафчев, което дойде малко високо за Александър Бранеков, който само успя да докосне леко топката, която излезе в аут.
2′ Удар Удар на Даниел Пеев от 23-24 метра, топката попада право в ръцете на вратаря.
1′ Нарушение срещу Кристиян Добрев в централната зона. При последвалото разиграване защитата на Ботев чисти в тъч.
1′ Начало на мача Начало на мача!
0′ Преди началото на мача ще бъде запазена минута мълчание в памет на легендата на Славия Стоян Коцев и легендата на ЦСКА Крум Янев.
0′ От агитка от около 40 души ще бъде подкрепян отборът на Ботев (Враца) в днешния мач. Иначе на стадион “Славия” има около 150 зрител