Мъри: Основният ни проблем е кондицията, преобладават симулациите в българския футбол (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов направи официалния си дебют след завръщането начело на „сините“. Столичани завършиха наравно 2:2 като гост на Локомотив Пловдив. Според Мъри основният проблем на Левски е кондиционен. Той обясни и защо не е пуснал докторът да се появи на терена. По негово мнение има много симулации в българския футбол, което бави играта.DSPORT.BG

Локо Пд и Левски със зрелищен хикс при завръщането на Мъри

„Стана един наистина интересен мач за хората. Двата отбора се опитаха да играят футбол, опита се всеки да вземе надмощие. Имаше добри неща, имахме и проблеми. Основният проблем при нас е с кондицията. Докато имахме сили, играхме добре. Имахме и възможности да завършим по-добре някои атаки. Трябва да работим сериозно върху организацията на играта. Като тактическа дисциплина и старание на играчите съм доволен“, каза Станимир Стоилов.

„Трябваше да направим промени, които веднага объркват облика ни. Важното беше, че футболистите се опитаха да се стараят най-вече в защита. Ние за атака трудно можем да говорим на този етап. Разчитаме на индивидуалната класа на играчите в нападение“, добави той.

„От българския футбол, който наблюдавам напоследък, има много симулации, викания по терена, които създават проблеми на съдийството. Играчите на Левски трябва да са джентълмени. Не позволих да влезе доктора на терена, защото нямаше тежка контузия. Ако има тежка контузия, нямаше да може да продължи. Преобладават твърде много симулациите в българските футбол и се получава бавене на играта“.

„Има позитивизъм сред привържениците и надежда. Искам играчите да са дисциплинирани. Свободата във футбола е голям проблем. Нашият отбор трябва да продължи да развива облика си. Трябва да започнем да играем и по-уверено“.

„Докато бяха свежи играчите, се стараха. Имаше колективни действия, имаше и някои добри неща, но сме далеч от това, което трябва да изглеждаме като отбор. Днес видях отбор, който искаше да спечели. Основното, което искам да дадем на моите футболисти, е организация, тактическа дисциплина и увереност. Талант и качества имаме. От нас се иска работа. Нищо не можем да направим в този момент. Това са нашите футболисти. Както казах имат футболни качества. Аз уча моите футболисти, че носят синята фланелка и не трябва да се съобразяват с никого. За една седмица работа трудно може да се получи. Даже два дни работа, защото не се беше събрал целият отбор. Няма да се оплаквам. Гледаме напред. Първо е важно да се стабилизираме и клубът да се освободи от тежката финансова нестабилност“, каза още наставникът на „сините“.