Камбуров пренаписа историята на българския футбол и донесе победата за Берое

Берое надви Царско село с минималното 1:0 в исторически мач за българския футбол. Двата отбора премериха сили в двубой от 7-ия кръг на efbet Лига, а от днес елитният ни футбол си има нов топреализатор. Очаквайте подробности!DSPORT.BG

Берое – Царско село 1:0

(1:0 Мартин Камбуров 75′)

Червени картони: Иван Бандаловски (ЦС)

Първият удар към една от двете врати отправи Лукас Диас в 6-ата минута. Той пробва късмета си от дистанция, но много далеч от целта. Берое отговори няколко минути по-късно. Кийлън Лебон проби в наказателното поле. Той опита изненадващ удар от много малък ъгъл. Янко Георгиев обаче внимаваше и спаси. В 9-ата минута Мартин Камбуров получи в коридор. Нападателят се озова очи в очи със стража на „царете“, но се забави прекалено дълго със завършващия удар и топката му беше отнета.

Четвърт час след началото Александър Александров получи свободно пространство. Той напредна с топка в крака и опита изстрел от 20-ина метра, но встрани от вратата на Нордин Бакер.

В 20-ата минута Кийлън Лебон отново създаде главоболия за защитата на столичани. Той проби отдясно и пробва прострелно центриране, успоредно на голлинията, но Мартин Камбуров се размина с топката и не последва опасност за вратата на Янко Георгиев.

Две минути по-късно Берое разви опасно нападение, което завърши с изстрел. Камбуров комбинира със Серкан Щсеин, който продължи към Абубакар Тунгара. Малиецът стреля от дъгата на наказателното поле, но твърде слабо и право в ръцете на Янко Георгиев.

В следващите минути домакините бяха по-активният отбор, но трудно стигаха до голови положения. Царско село приемаше играта в собствената си половина и се бранеше добре. В 40-ата минута Тунгара тръгна на самостоятелен пробив и навлезе в наказателното поле. Той опита мощен шут, който обаче беше блокиран от защитник на софиянци.

В добавеното време на първата част Александър Василев бе изведен по левия фланг. Той центрира в наказателното поле. Кйлън Лебон отправи опасен удар от движение, но запрати топката високо над напречната греда.

Секунди по-късно дойде най-чистото положение от началото на мача пред една от двете врати. След центриране от ъглов удар топката достигна до Александър Цветков, който шутира точно под гредата. Янко Георгиев обаче демонстрира страхотен рефлекс и успя да избие. В този момент Радослав Гидженов сложи край на първата част и не остави шанс на Берое да изпълни нов корнер.

В началото на втората част Берое натисна здраво Царско село и създаде редица опасности за вратата на Янко Георгиев. В 48-ата минута като по чудо беройци не успяха да излязат напред в резултата. Тунгара комбинира с Камбуров, след което топката се озова в Стив Фуртадо. Той обаче се забави и не успя да нанесе добър завършващ удар. При последвалия ъглов удар Омар Сако стреля с глава, но Георгиев спаси.

В 55-ата минута Царско село остана с човек по-малко, след като Иван Бандаловски си изкара директен червен картон. Той задържа Мартин Камбуров, който се изплъзваше сам срещу Янко Георгиев. Единствената добра новина за гостите бе, че нарушението е извън наказателното поле.

Именно Камбуров застана зад топката, за да изпълни прекия свободен удар. Той стреля по земя, но право в ръцете на Георгиев.

В следващите десет минути Царско село съумя да изнесе играта далеч от наказателното си поле и успешно уби темпото на мача.

В 65-ата минута силен удар на Кийлън Лебон беше блокиран от защитник и не се наложи на Георгиев да се намесва.

Четвърт час преди изтичането на редовното време дойде историческият момент за Мартин Камбуров. Нападателят се възползва от груба грешка на Янко Георгиев, вкара гол №254 в българския елит и подобри рекорда на Петър Жеков за най-много попадения в Първа лига. Топката беше върната към Георгиев, който сбърка и я подари на Камбуров. За опитния нападател остана най-лесното да вкара на празна врата.

В 88-ата минута Царско село получи златен шанс да възстанови равенството. Миси Мезу се измъкна от защитата на беройци и се озова сам срещу Бакер, но стражът добре скъси дистанцията и се намеси.

В добавеното време на срещата влезлият в игра преди секунди Джуниет Али пропусна да сложи точка на спора. Той се озова на чиста позиция, но бе блокиран от резервния страж на „царете“ Кристиян Василев.

……………………………………….

От трибуните на стадиона в Стара Загора, за да гледят на живо двубоя са новото попълнение на старозагорци Джонатан Перейра и каращият проби северномакедонец Марко Ферукоски.

Северномакедонец на проби в Берое

Състави:

Берое: 1. Нордин Бакер, 5. Омар Сако, 6. Александър Цветков, 9. Мартин Камбуров – К (Кукула 83′), 17. Реян Даскалов (Омар Камара 65′), 19. Александър Василев, 20. Стив Фуртадо, 21. Кийлън Лебон (Джуниет Али 90’+2′), 26. Камен Хаджиев, 27. Абубакар Тунгара (Алиун Фал 65′), 30. Серкан Юсеин

Резерви: 33. Генадий Ганев, 2. Джуниет Али, 4. Христо Митев, 7. Кукула, 11. Алиун Фал, 16. Симеон Мечев, 99. Омар Камара

Треньор: Петър Колев

Царско село: 1. Янко Георгиев (Християн Василев 79′), 6. Иван Бандаловски – К, 10. Лъчезар Балтанов, 12. Лукас Диас (Мартин Кавдански 57′), 20. Петър Атанасов (Милчо Ангелов 73′), 21. Венцислав Василев, 25. Александър Александров, 29. Гаетан Миси Мезу, 77. Луи Нганиони, 88. Никола Колев (Милан Йокич 73′), 93. Васил Шопов (Христо Попадийн 73′)

Резерви: 30. Християн Василев, 3. Мартин Кавдански, 4. Дилян Георгиев, 9. Милчо Ангелов, 14. Божидар Томовски, 22. Милан Йокич, 83. Христо Попадийн

Треньор: Антони Здравков

Съдия: Радослав Гидженов

ГАЛЕРИЯ