Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
“Манчестър Ю пуска Бербатов за 5 млн. евро”, съобщава на първата си страница “Teма спорт”
Сагата с трансфера на Димитър Бербатов върви към своя край, след като Манчестър Юнайтед се съгласи да пусне българина във Фиорентина. Трансферната сума вече е договорена – 5 млн. евро, остава обаче нападателят да каже „да”. Флорентинският клуб му предлага двегодишен договор при 3 млн. евро заплата плюс бонуси в зависимост от головете. Братът на Алекс Фъргюсън – Мартин, който е скаут на Юнайтед, е във Флоренция от два дни, за да финализира сделката.
Към Бербатов има интерес още от Фулъм и Съндърланд, но той вече заяви, че не иска да играе за друг английски клуб. Тяхната намеса обаче може да забави преминаването му във Фиорентина. Трансферният пазар затваря този петък.
Станислав Ангелов:Отърсихме се от Сараево
Капитанът на Левски Станислав Ангелов остана доволен от победата с 2:0 над Монтана. Той смята, че стартът на сините в първенството е добър с оглед показаното от тима в първите три кръга.
“Така или иначе трябваше да изиграем този мач, независимо че условията на терена бяха много тежки. Важното е, че си тръгнахме от Монтана с това, което бяхме дошли да вземем. Продължаваме напред към следващия мач срещу Черно море. Много ме радва, че постепенно излизаме от ситуацията, в която изпаднахме след мачовете ни със Сараево в Лига Европа. Така трябва да бъде, победихме закономерно и в трите ни мача от началото на сезона. Срещу Монтана не създадохме чак толкова много положения както в предните две срещи. Но играхме добре, резултатът също е нелош на този терен, а и не допуснахме Монтана да създаде някакви големи опасности пред нашата врата. През цялото време се опитвахме да владеем топката, да контролираме мача, което е нашият стил на игра. Когато се получаваше, стояхме добре на терена”, каза Пелето. Той добави, че е било много важно за отбора от психологическа гледна точка Левски да започне с три поредни победи. “Оттук насетне трябва да изчистваме пропуските, които имаме, и да продължаваме така и в следващите мачове”, завърши капитанът.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Ботев Пд бие и върви нагоре
Ботев Пловдив победи Черноморец с 2:0 и продължава уверено да следва лидерите Левски и Лудогорец. Точни за успеха на пловдивчани бяха Вандер и Иван Цветков. Бразилецът откри резултата в 42-ата минута, а в 54-ата Иван Цветков оформи крайното 2:0. Гостите от Черноморец се скъсаха да пропускат, като най-деен в това отношение бе Яник Боли. Домакините влязоха в мача доста стъписано. Още в първите минути Венци Христов и Боли направиха непростими пропуски. В 28-ата минута топката посети мрежата на Колев, но реферът Станислав Тодоров отмени попадението на Асен Караславов заради засада. Така се стигна до 42-ата минута, когато домакините откриха резултата чрез Вандер. През второто полувреме Иван Цветков отбеляза четвъртия си гол от началото на сезона и фиксира 2:0.
Локо София би Ботев с лекота
Локомотив София записа първа победа в първенството, надделявайки с 3:0 над Ботев Враца. Мачът се игра пред около 200 зрители на стадиона в “Овча купел”. Головете отбелязаха Димитър Телкийски в 29-ата, Антонио Павлов в 54-ата и Кристиян Добрев в 73-ата минута. Мачът започна изключително мудно, с лек териториален превес за домакините. В 4-ата минута Бранеков засече с глава центриране от фаул, но ударът му бе неточен. При ответната атака Амендола излезе сам срещу вратаря, но се засуети и стражът блокира удара му. Домакините откриха в 29-ата минута. Телкийски стреля неспасяемо, Жайро отклони топката с крак, която влетя в мрежата зад Митов. В края на първата част Дафчев пропусна на празна врата, а след почивката футболистите на Антон Велков вкараха нови два гола. В 54-ата минута Антонио Павлов удвои преднината на своите след асистенция на Телкийски. Шест минути по-късно гостите можеха да намалят резултата. Бранеков подари топката на Илия Илиев, но капитанът на Ботев стреля покрай дясната греда. В 72-ата минута бразилецът Жайро получи втори жълт и респективно червен картон и бе изгонен от съдията. След изпълнението на прекия свободен удар Кристиян Добрев направи резултата класически. Тимът на Антон Велков можеше да запише по-убедителен успех, но с пропуски в края на мача се отчетоха Христов, Манолов и Телкийски. В последните минути Георги Христов излезе очи в очи срещу Митов, но не успя да вкара първия си гол с екипа на Локомотив София.
Медиите на Апенините гръмнаха: Готово! Трансферът на Димитър Бербатов във „Фиорентина” е уреден!, пише на първа страница вестник „Футбол”
5 дни преди затварянето на летния трансферен прозорец спекулациите около бъдещето на най-конвертируемия български футболист Димитър Бербатов не спират. В неделния следобед в италианските медии се появи информацията, че българинът бил казал „да” на „Фиорентина” за трансфер в тима от Флоренция. Лично експертът по трансфери – Николо Чекарини е сигнализирал на колегите, че трансферът е пред финализиране. В същото време шеф на „виолетовите” се похвали, че името на техния нов централен нападател започва с буквата „Б”. Разбира се с „Фиорентина” се свързват още Бендтнер и Бориело, което все още не гарантира на 100 % мястото на Бербатов в тима от красивия град Флоренция.
Валери Божинов пред трансфер в белградския „Партизан”?
Валери Божинов е договорил трансфера си в шампиона на Сърбия „Партизан”. Това обяви местното издание „Мондо”, като цитира добре информирани източници. Новината се разпространи бързо из Стария континент, като дори в страницата на играча в Уикипедия вече бе отразен поредния му трансфер
„Мондо” посвещава подробен материал на Божинов, уточнявайки, че 26-годишният нападател за последно е играл под наем в италианския „Лече” от лисабонския „Спортинг”. В материала се казва, че роденият в Горна Оряховица играч е договорил личните си условия с първия човек на стадион „Партизан” -Драган Джурич. Божинов, чието име се спрягаше също за италианските „Торино” и „Пескара”, бил навит да продължи кариерата си в Сърбия от съотборника си в националния отбор Иван Иванов. В Сърбия уточняват, че преди 7 години Валери е бил обявен за детето-чудо на европейския футбол, като е носил екипите на грандове като „Ювентус” и „Манчестър Сити”.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Бербо кавал „Да” на Фиорентина
Димитър Бербатов е казал „Да” на италианския Фиорентина и тази седмица ще бъде представен като играч на клуба, твърди CaJcfomercato.com.
Според уебстраницата 31-годишният благоевградчанин вече е уточнил личните си условия с флорентинците. Както е известно, Митко бе оставен извън групата на Манчестър Юнайтед за съботната победа с 3:2 над Фулъм.
Ботев полетя с 2:0
Ботев (Пд) подгони Лудогорец и Левски в класирането, след като победи Черноморец с 2:0.