Мъри ще търси първа победа след завръщането си на “Герена”

Тази вечер в 19:45 часа е срещата между Левски и ЦСКА 1948 от 8-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е важен и за двата тима, които имат сериозна нужда да трупат точки в актива си. Домакините на “Георги Аспарухов” ще се борят да постигнат първи успех при новия си треньор Станимир Стоилов. “Червените” обаче със сигурност ще направят всичко възможно това да не се случи.DSPORT.BG

Завръщането на Мъри на “Герена” върна настроението както в отбора, така и във феновете. Макар да разполага с доста ограничен ресурс от играчи, очакванията са, че наставникът ще преобрази и стабилизира представянето на Левски. Първи наченки за нещо подобно се видяха в дебюта на Стоилов срещу Локомотив (Пловдив). Тогава “сините” на два пъти повеждаха, но не успяха да стигнат до успеха. Днес обаче надеждите са израстването да продължи и феновете да се насладят и на победа.

В същото време в ЦСКА 1948 сиуацията не е много розова. Отборът се представя далеч под очакванията и се намира опасно близо до дъното в класирането. Това наложи треньорска смяна, като начело на тима застана Николай Киров. Това даде резултат и “червените” записаха първата си победа в миналия кръг, след като разбиха Ботев (Враца) с 5:1. Този успех може и да върне настроението и самочувствието на играчите и те да продължат във възходяща линия и днес.

Станимир Стоилов: Левски трябва да отговори на нивото и желанието на привържениците

Станимир Стоилов: Левски трябва да отговори на нивото и желанието на привържениците

Досега двата тима имат едва 2 мача помежду си, като предимството е на страната на Левски. “Сините” имат победа и равенство на сметката си, които бяха постигнати през миналия сезон.

Любопитен факт е, че новият наставник на ЦСКА 1948 Николай Киров има шанс да запише втора победа над Левски в рамките на 42 дни. Той победи “сините” на “Герена” в 3-ия кръг с Арда, а сега има шанс да повтори същото и начело на “червените”.

Станимир Стоилов

И двата отбора, които се сблъскват днес, имат сериозни проблеми в отбрана от началото на сезона. Досега никой от тях не е записал “суха” мрежа в изиграните 7 мача. Нищо чудно именно защитата да се окаже елементът, който да определи днешния победител.

ЦСКА 1948 отказа оферта за защитник

ЦСКА 1948 отказа оферта за защитник

Добрата новина и в двата лагера е, че нямат контузени и наказани играчи. Очаква се Стоилов да заложи на Михайлов под рамката и пред него карето Михайлович, Шелис, Зайков и Горанов в защита. Братя Цоневи ще бъдат двамата опорни полузащитници, а Марин Петков и Здравко Димитров ще действат на крилата. Миланов ще бъде в ролята на плеймейкър, а Бари ще води атаката.

Николай Киров

За гостите се очаква да започнат Наумов на вратата и триото Марин, Ангелов и Петров в защита. Лозев и Стоянов ще са халф-бековете, а Мартинов, Александров и Чочев ще действат в средата на терена. В атака ще действа Иванов, с подкрепата на Русев от по-задни позиции.

efbet Лига, 8 кръг:

ЛЕВСКИ – ЦСКА 1948

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: Михайлов, Михайлович, Шелис, Зайков, Горанов, Б. Цонев, Р. Цонев, Мар. Петков, Миланов, Димитров, Бари

ЦСКА: Наумов, Петров, Ангелов, Марин, Лозев, Чочев, Мартинов, Александров, Стоянов, Русев, Иванов

Стадион: “Георги Аспарухов”, София

Съдия: Станислав Тодоров

Начало: 19:45 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

efbet Лига