„Добруджа“ остава без домакинска победа и след петия опит

В мач от 10 кръг на Втора лига „Добруджа“ загуби от „Марица“ (Пловдив) с 1:3 на стадион „Дружба“ в дебюта на новия старши треньор на добричлии Атанас Атанасов. Така жълто-зелените след 5 домакинства остават без победа пред своя публика от началото на сезона.

Гостите от Пловдив откриха резултата в 8 мин. с гол на Станислав Маламов. Домакините успяха бързо да се върнат в мача, като в 21 мин. Том центрира от фаул, а защитникът Мирослав Начев с глава отбеляза първия си гол за „Добруджа“.

В 59 мин. след самостоятелен пробив бразилецът даде нов отличен пас, като изведе Рангел Абушев сам срещу вратаря, но отблизо нападателят стреля в краката му. При ответната атака след пропуска, Веселин Марчев бе оставен непокрит пред вратата на „Добруджа“ и необезпокояван с глава изведе „Марица“ отново напред в резултата. В 65 мин. главният съдия Ивелин Занев даде пресилена дузпа за гостите – отсъждане, което очевидно дори пловдивчани не очакваха. Мариян Тонев бе точен от бялата точка и покачи на 3:1 за „Марица“.

В заключителните минути „Добруджа“ имаше своите шансове да завърже мача, като на два пъти Том и Кристиян Бешев имаха възможност да стрелят от изгодни позиции.

Така „Добруджа“ остава с 8 точки и отново се озова под чертата преди двете поредни гостувания – на „Литекс“ и „Марек“