ЦСКА – София ще си връща самочувствието срещу Ботев (Враца)

Днес в 18:15 часа Ботев (Враца) приема ЦСКА – София в среща от 8-ия кръг на efbet Лига. “Червените” пристигат на “Христо Ботев” с мисълта да си върнат самочувствието след тежкото поражение с 1:5 от Рома в Лигата на конференциите. Двата тима са разделени само от една точка в класирането преди този мач, така че ще бъде интересно да се види как ще се разместят пластовете след края на двубоя.SPORTAL.BG

Ботев започна силно сезона с 2 победи и 2 равенства, но впоследствие тимът забуксува и няма успех вече 4 поредни мача. Всички във Враца се надяват днес тази серия да бъде прекъсната, но това няма да е лесна задача.

От друга страна ЦСКА – София върви повече от добре в първенството до момента с 3 победи и 1 равенство. “Червените” обаче имат три мача по-малко в актива си и тепърва имат да наваксват спрямо останалите отбори. Лек повод за притеснение може да бъде равенството със Славия в миналия кръг, последвано от поражението от Рома в Европа. На “Армията” обаче вярват, че могат бързо да излязат от тази ситуация с една победа днес.

ЦСКА - София продава във Враца билети за дербито с Левски и мачовете в Европа

ЦСКА – София продава във Враца билети за дербито с Левски и мачовете в Европа

Ботев (Враца) обаче до момента е много силен домакин. Тимът все още няма загуба на “Христо Ботев”, като е допуснал само 1 гол във вратата си.

Стойчо Младенов

От друга страна ЦСКА – София играе много силно срещу врачани в последните години. “Червените” спечелиха последните си 9 мача срещу този съперник и излизат със самочувствие в този мач, че ще запишат нова победа.

В състава на домакините нямат кадрови проблеми. Треньорът Даниел Моралес се очаква да заложи на Костов на вратата и пред него в защита Христов, Ничев, Миланов и Николов. Сержиньо и Георгиев ще са двойката опорни полузащитници, а Матеус ще действа по-напред в ролята на плеймейкър. Ненов и Маринов ще стартират на крилата, а Бабунски ще води атаката.

Даниел Моралес

В ЦСКА – София от друга страна имат доста проблеми с контузени футболисти. В лазарета са Кох, Вион, Чарлс, Юга, Жеферсон и Турицов. Така Стойчо Младенов най-вероятно ще изведе Бусато на вратата и Дончев, Гълъбов, Матей и Мазику в отбрана. Лам и Мухар ще си партнират в средата на терена, а Йомов и Вилдсхут ще бъдат на крилата. Кайседо ще бъде на върха на атаката, а зад гърба му ще действа Кери.

efbet Лига, 8 кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) – ЦСКА-СОФИЯ

БОТЕВ: Костов, Христов, Ничев, Миланов, Николов, Георгиев, Сержиньо, Матеус, Ненов, Маринов, Бабунски

ЦСКА: Бусато, Дончев, Гълъбов, Матей, Мазику, Лам, Мухар, Кери, Йомов, Вилдсхут, Кайседо

Стадион: “Христо Ботев”, Враца

Съдия: Станимир Тренчев

Начало: 18:15 часа

 

efbet Лига
Кръг 8, 19 септември 2021
Ботев (Враца)

ЦСКА-София