Фиорентина ще чака Бербатов два дни

Димитър Бербатов, снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Спортният директор на Фиорентина Даниеле Праде е поставил ултиматум на Димитър Бербатов за преминаването на българина от Манчестър Юнайтед на “Артемио Франки”, пише местната преса,sportni.bg

Бербатов трябва да реши в следващите два дни дали ще приеме предложения му договор от италианския клуб.

Засега няма официално потвърждение от нито една от двете страни на медийните публикации, но това не пречи на италианските и на английските журналисти да продължат да спекулират с темата.

Според информациите в медиите от Апенините, двата клуба вече са постигнали споразумение за цената на играча, която е 5 милиона евро.

Праде е притеснен, че българинът може да откаже офертата на Фиорентина за 2-годишен договор със заплата от 1,5 милиона евро на сезон, което е почти два пъти по-малко от настоящото му възнаграждение.

От друга страна Съндърланд, Фулъм и Куинс Парк Рейнджърс са готови с малко по-добри финансови оферти за Бербатов.

Българинът може да предпочете да остане във Висшата лига, която познава добре,
пред опцията да премине в първенство, в което не е играл никога.

Ако Бербо не даде отговор до сряда, Фиорентина ще се откаже от него и ще привлече Марко Бориело, с когото вече е постигната принципна договорка.

Засега няма нищо сигурно около евентуалното преминаване на Бербатов на “артемио Франки”, но спекулациите в медиите на Острова и в Италия продължават с пълна сила.

Вчера дори се появи съобщение в сайта “Калчо Меркато”, че бившият български национал вече се е съгласил на трансфера.

Тази новина обаче не бе потвърдена и около бъдещето на Димитър Бербатов продължава да витае неизвестност.

Летният трансферен прозорец затваря в петък, 31 август и със затварянето му ще се сложи край и на слуховете около българина.

Припомняме, че подобна сага се разигра и преди четири години, когато той премина от Тотнъм в Манчестър Юнайтед.

Тогава, след цяло лято на спекулации Бербо подписа с “червените дяволи” в последния ден, малко преди затварянето на прозореца и нищо чудно сега историята да се повтори.