Левски напред за Купата след лесна победа срещу Марек, Димитър Костадинов блести за ”сините” (Видеоанализ)

Левски победи без проблеми Марек, като по този начин се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на България. Двубоят на стадион “Бончук” в Дупница завърши при резултат 2:0 за “сините”. И двете попадения за столичани реализира Димитър Костадинов преди почивката. DSPORT.BG

Левски тотално доминираше в срещата, като освен двата гола създаде още куп положения, които обаче футболистите на Станимир Стоилов не успяха да реализират. Веднъж и гредата спаси домакините след много тежък удар на Радослав Цонев от фаул.

Двубоят бе изгледан на живо от мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков.

Марек – Левски 0:2
Голмайстори: 0:1 Димитър Костадинов 12′, 0:2 Димитър Костадинов 32′
Жълти картони: Румен Гьонов (М), Андриан Краев (Л)
Червени картони:

Левски започна по-активно срещата и още във втората минута получи право да изпълни фаул в близост до наказателното поле на Марек след нарушение на Румен Гьонов срещу Матрин Петков. Радослав Димитров застана зад топка и центрира в пеналта, където се получи разбъркване. В последствие Здравко Димитров стреля, но неточно.

Малко по-късно отново Петков нахлу по десния фланг и центрира остро в пеналта на домакините, но бранител на Марек успя да избие.

В 11-ата минута Билал Бари получи добра топка на границата на наказателното поле и стреля, но точно в тялото на съперников защитник.

Секунди по-късно Левски поведе. Радослав Цонев намери отлично Димитър Костадинов в близост до вратата на Марек и той с глава се разписа за 1:0. Това бе първи официален гол за младока с екипа на “сините”. 

Столичани продължиха да натискат домакините и стигнаха до поредна опасност в 15-ата минута. Здравко Димитров навлезе в наказателното поле и подаде към Мартин Петков, който стреля, но ударът му бе избит от защитник на дупничани.

Марек се размина с нов гол в 17-ата минута. Румен Гьонов подари една топка на Билал Бари, който веднага подаде на Мартин Петков. Вратарят на домакините Пламен Младенов тръгна да затваря фланговия футболист по диагонала. Петков опита да се разпише в опразнената мрежа, но не успя да уцели добре топката и тя мина над напречната греда.

В 19-ата минута Левски получи право да изпълни фаул на сериозна дистанция от вратата на Марек. Зад топката застана Радослав Цонев, който отправи бомбен удар, който обаче срещна напречната греда на Пламен Младенов.

В средата на първата част Здравко Димитров навлезе в наказателното поле на съперника и стреля, но точно в ръцете на вратаря на домакините.

Левски стигна до втори гол в 32-ата минута. Здравко Димитров изведе добре Димитър Костадинов, който нахлу в пеналта на домакините, финтира няколко бранители на Марек и с прецизен удар в долния ляв ъгъл на вратата не остави никакви шансове на Пламен Младенов.

Марек допусна поредна сериозна грешка в отбраната в 37-ата минута, която накара вратаря на тима да излезе далеч напред, за да пресече. Той обаче не се справи по най-добрия начин и топката попадна в Мартин Петков. Той намери Димитър Костадинов на границата на наказателното поле, но ударът на полузащитника бе неточен и мина покрай десния страничен стълб.

В 40-ата минута Левски пропусна да вкара трети гол. Андриан Краев изведе Билал Бари по страхотен начин срещу Пламен Младенов. Стражът на Марек отново напусна поста си с идеята да спре нападателя на “сините”. Бари обаче го финтира и се оказа очи в очи с опразнената врата. Бранител на Марек опита шпагат, който явно разконцентира нападателя на столичани и той стреля покрай гредата.

Марек създаде първата си опасност в срещата в 48-ата минута. След центриране от фаул Антонио Арсов надскочи всички в наказателното поле и от близко разстояние стреля с глава, но точно в ръцете на Пламен Андреев.

В следващите минути на срещата двата тима си размениха по още няколко добри атаки, но до опасна ситуация пред една от двете врати така и не се стигна.

Левски организира добра атака в 62-ата минута. След многоходова акция топката достигна до Здравко Димитров по лявото крило. Фланговият футболист тръгна да навлиза към центъра, като на няколко пъти можеше да отправи удар, но бе добре затворен от бранителите на домакините. В крайна сметка топката му бе избита в корнер.

В 69-ата минута гостите от София получиха право да изпълят фаул на добра позиция фронтално срещу вратата на Марек. Здравко Димитров се нагърби с изпълнението на удара, като стреля силно, но над напречната греда.

Левски бе близо до трети гол в 75-ата минута. Марин Петков открадна една топка в центъра и навлезе в полето на домакините. Защитник на Марек опита шпагат, но не успя да спре младия футболист на “сините”. В крайна сметка топката достигна до Димитър Костадинов, който стреля от движение, но право в ръцете на Пламен Младенов.

В 89-ата минута “сините” можеха да се разпишат за пореден път. Борислав Цонев стреля силно от добра позиция, но влезлият като резерва Константин Костадинов успя да избие в корнер.

Състави

Марек:12. Пламен Младенов (85 – 12. Константин Костадинов), 16. Иван Калайджийски, 5. Антонио Арсов, 13. Георги Георгиев, 45. Румен Гьонов, 77. Милен Иванов, 14. Александър Близнаков – к, 88. Евгений Илиев (46 – 17. Димитър Атанасов), 61. Филип Ангелов (57 – 94. Даниел Васев), 11. Димитър Владимиров (46 – 99. Росен Йорданов), 44. Христо Каймакански (57 – 19. Димитър Панталеев)
Резерви: 21. Костантин Костадинов, 4. Иван Влахов, 94. Даниел Васев, 17. Димитър Атанасов, 19. Димитър Панталеев, 7. Симеон Димитров, 99. Росен Йорданов
Треньор: Васил Павлов

Левски: 66. Пламен Андреев, 3. Гьоко Зайков, 5. Христос Шелис (87 – 41. Георги Александров), 6. Ивайло Найденов, 11. Здравко Димитров (77 – 10. Борислав Цонев), 19. Билал Бари, 20. Димитър Костадинов (87 – 27. Асен Митков), 21. Радослав Цонев – к (62 – 91. Драган Михайлович), 22. Патрик Габриел-Галчев, 79. Мартин Петков (62 – 88. Марин Петков), 89. Андриан Краев
Резерви: 99. Йоан Загоров, 10. Борислав Цонев, 14. Денис Динев, 27. Асен Митков, 41. Георги Александров, 88. Марин Петков, 91. Драган Михайлович
Треньор: Станимир Стоилов

Съдия: Георги Гинчев

ГАЛЕРИЯ