Стойчо Младенов: Ще се стремим да надделеем над Левски и да победим (ВИДЕО)

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде пресконференция преди чакания от много хора мач с Левски, който предстои в неделя (26 септември), от 16:30 часа. DSPORT.BG

„Очакванията са ясни. Преди всичко искаме да стане добър мач, да има спортсменско поведение. Ще се стремим през цялото време да надделеем над Левски и да победим“, изрази очакванията си за мача със „сините“.

Младенов отрече, че в придстоящия сблъсък някой от отборите ще бъде в ролята на фаворит: „Между тези два отбора никога не е имало явен фаворит, защото историята показва, че отборът в по-слабо моментно състояние, често е побеждавал. На нас ни се иска да надиграем Левски и да победим. Това е целта ни и ще работим за нея през цялото игрово време“.

„Никога не може да се твърди за някой от двата отбора, че е слаб. И двата отбора имат своите силни страни и всеки ще се постарае да покаже най-доброто, което притежава. Не знам защо се говори за подценяване, защото футболистите са професионалисти и трябва да спазват инструкциите на треньора, както на мач, така и на тренировките. Да, има разлика в напрежението и в отговорността. В тренировката една грешка не е фатабла, но в мача може да бъде съществена и да повлияе на мача. Аз като съм работил в чужбина, особено в Египет в мачовете не се знае кой кого ще победи до последните минути. Подценяването е една голяма грешка в съзнанието на всеки човек, треньор или футболист“, твърдо заяви Младенов относно едно евентуално подценяване в мача..

Екзекутора на Ливърпул определи и ролята на мача с Левски в по-дългосрочен план: „Вечното дерби е един барометър, с който всеки треньор и ръководство може да прецени на какво ниво сме. Този мач може да даде тласък на победителя и да повлияе психфологически на загубилия. Загубата се приема тежко от привържениците и това влияе и на ръководството. Това не трябва да е така, вижте как е в другите страни. ЗЗа жалост у нас не е така и ние правим тази грешка тези резултати да ни влияят повече от нужното“.

Треньорът на „армейците“ не пропусна да коментира и ситуацията с контузените в отбора: „Две – три седмици излизане от тренировъчния процес се отразява. Радвам се за завърналите се играчи. За останалите ще чакаме. Травмата на Кох е сериозна и той ще се завърне чак след Нова година. Вион ще се върне след паузата. Чарлс ще се завърне следващия месец. Жеферсон и Юга са напълно възстановени“.

Младенов коментира и предстоящия треньорски сблъсък със Станимир Стоилов: „Не само Станимир Стоилов, а и всички треньори в А група сме приятели. Уважаваме се, така трябва да бъде. Днес сме тук, утре ни няма. Днес аз съм треньор тук, утре някой ме сменя и така. Уважението е взаимно с всички треньори в А група, без значение дали е Левски, Лудогорец или друг отбор. Ние се познаваме, но всеки треньор има идеи и стратегии за провеждане на мача. Стараем се не само в стартовия състав, но и в теченеие на мача да се изненадваме, но това е много трудно, защото се познаваме много добре“.

„Радваме се,че притежаваме такива играчи като Кери и Варела, които с креативността си дават голямо разнообразие в офанзивен план. Те са хора, които освен голов пас, могат и да вкарат. С тяхно присъствие, отборът е много по-креативен напред и можем да изненадаме противниците си и да вкараме. Не само в този мач, но и в много други мачове ще ги използваме и двамата. Радвам се и за двамата. Радвам се за завръщането на Варела. Кери също оправдава доверието. След мача с Левски ще говорим за мача в Лигата на конференциите“, похвали Младенов двамата най-технични футболисти в своя отбор – Греъм Кери и Федерико Варела.

Младенов говори и за физическото състояние на отбора: „Работим повече от месец с новите. При този цикъл четвъртък – неделя е трудно да добавиш нови компоненти, които да подобрят физическото състояние на отбора. Между мачовете обаче се опитваме по малко да се подобряваме. Това се вижда, като разликата от мачовете с Лиепая и сега е осезаема и показва, че аз и моя екип си вършим добре работата“.

В края на пресконференцията Стойчо Младенов отказа да коментира какво неговият щаб е проучил относно отборът на Левски за предстоящия мач, тъй като това може да бъде от полза на “сините”.

Така чаканият сблъсък между ЦСКА и Левски ще бъде в неделя (26 септември), от 16:30 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

ЦСКА – Арда в повторение на финала, Левски – Септември Симитли на 1/8-финалите за Купата

ГАЛЕРИЯ