Азрудин Валентич: Когато играеш дерби всичко е на по-високо ниво

Наставникът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич сподели след равенството 1:1 в дербито на Пловдив, че резултатът е справедлив. DSPORT.BG

“Горд съм от първото полувреме. Имахме добра концентрация. Използвахме си шанса. Имахме възможност да правим атаки, веднъж успяхме да отбележим гол, и то след статично положение, имахме шанс и при една от атаките. Интензитетът през първото полувреме не беше много висок заради времето, очакванията. Локомотив също имаше своите положения, но пък ние играхме 120 минути и загубихме през миналата седмица. През второто полувреме опитахме нещо. Казах на момчетата, че Локо ще опита да промени нещо и трябва да реагираме на това. Бяхме анализирали всичко. Не реагирахме добре, бяхме много пасивни. В този мач, който беше 50/50 мисля, че 1:1 е нормалният резултат. Те взеха една точка, ние взехме една точка. Когато играеш дерби всичко е на по-високо ниво. Като видях как привържениците ни подкрепят ми се искаше да спечелим. Благодаря им за огромната подкрепа. Когато погледнах целия стадион пълен и тази атмосфера, беше невероятно.

Имахме футболисти в средата на терена, които бяха по-пасивни. Дадохме инициативата на Локомотив. Тошко е много важен за нас, беше малко “тежък” през второто полувреме. Говорих с медицинския екип и може би травмата не е толкова тежка и по време на паузата за националите ще се възстанови. Той е страхотен играч и начинът, по който игра в двубоя, бе превъзходен. Беше хубаво, че всеки един от нас се бори в този мач. Всеки един даваше всичко за клуба.

Когато играеш дерби, всичко е детайл. Можехме да спечелим и загубим. Всеки трябва да знае какво може да се случи във всяка ситуация. Така беше и в края на мача. Аз разбирам, че играчите са много напрегнати и се влияят от реакцията на феновете, но за да бъдеш високо ниво играч трябва да си премислил всичко и да си спокоен. Този път не успяхме да се опазим от попадение и 1:1 е справедлив резултат.

Смятам, че момчетата играха добре, наслаждаваха се, реагираха добре на този мач. Понякога е важно как играе и опонентът. Венсал Марсел вкара повече скорост и мощ. Той игра добре, но Дилан Мертенс беше закъснял”, каза Валентич след двубоя.