Стойчо Младенов: Тук ще играем пред нашия 12-и играч (ВИДЕО)

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред медиите преди първото домакинство на „червените“ в груповата фаза на Лигата на конференциите срещу норвежкия шампион Будьо/Глимт.DSPORT.BG

„Очаквам добра игра, да се противопоставим на противника по най-добрия начин, да надделем и да спечелим мача“, сподели очакванията си мача с норвежците Младенов.

Той коментира и какво е било настроението в тима след победата над Левски: „Този мач само може да ни помогне за самочувствието и увереността на тима ни. Когато печелим, подобряваме компонентите от играта си по-лесно. Единствено се порадвахме малко в съблекалнята и започнахме да събираме сили и да работим за мача утре“.

Той отдаде дължимото и на придстоящия противник на неговия тим: „Няма слаби отбори, всеки търси победата. Схемата им на игра е почти същата като нашата, само триъгълникът в центъра е различен. Ще бъде интересен мач. Имат добри, здрави, ръстови състезатели, но играят техничент футбол и това ще ни даде шанс и ние да покажем качествата си“.

„Правят висока преса с бързите си хора в офанзивен план. Надявам се точно тук да ги изненадаме“, допълни Младенов .

Треньорът на ЦСКА заяви, че ще разчита и на подкрипата от трибуните: „Всеки мач си има своето значение. В крайна сметка тук играем пред 12-ия ни играч. Сигурен съм, че феновете ще дойдат и ще подкрепят отбора, както винаги го правят. Трябва да защитим името и авторитета на ЦСКА по най-добрия начин. Дай Боже да спечелим 3 точки, нагласата и поведението ни ще се подобрят още повече във всяко едно отношение“.

„Поработихме в това отношение, възстановихме играчите и физически, и психически. Всички са здрави, с изключение на трайноконтузените, които бяха оперирани. Мога да разчитам на всички останали“, допълни Стойчо Младенов.

Освен него, на пресконференцията беше и капитанът на „червените“ Юрген Матей, който заяви: „Треньорът е направил добър план как да ги победим. Те играят добър футбол, скандинавски футбол, но се надявам да стане още една хубава вечер в София“.

„Трябва да правим това, което правихме и досега – да вярваме в себе си и да играем като отбор, както го правихме и досега“, допълни централният защитник.

Треньорът на Будьо: ЦСКА е атакуващ тим с много добри индивидуалности