Цанко Цветанов и босът на Етър се хванаха за гушите

Наставникът не бил подавал оставка

Истинска мистерия цари в Етър, ден след загубата от Берое с 0:1. След срещата собственикът на „виолетовите” Фейзи Иланлъ сподели, че старши треньорът Цанко Цветанов е подал оставка. Самият специалист обаче категорично отрече това днес. Както е известно, резервата Гаджалов си заби автогол, с което донесе победата на Берое. Именно това попадение разпали и войната между Цветанов и шефовете. TOPSPORT.BG

“Не съм подавал оставка и нямам намерение да го правя. Имам си 3-годишен договор с клуба. Очевидно е, че г-н Илханлъ прави опити да ме принуди да си тръгна. След мача, вероятно силно афектиран, той обвини мен и част от футболистите, че сме продали мача с Берое. Което е пълна глупост! Представяте ли си – аз, човекът, който толкова силно обича Етър, защото Етър е родният ми клуб, да се продам! Да го направя в началото на моята кариера като старши треньор в елитен български отбор. И то не в какъв да е отбор, а в Етър”, сподели пред „Блиц” Цветанов.

Собственикът Иланлъ обаче е на противоположно мнение.

“Попитах след мача нашия старши треньор негово ли беше решението да пусне Гаджалов в края на мача, който си отбеляза автогол. Той ми заяви, че като треньор носи пълната отговорност за решенията си.

Пред мен и изпълнителния директор Ендер Дурмушев той обяви, че подава оставката си. На пресконференцията след мача обаче не е обявил това си решение.Ако е мъжко момче, нека удържи на думата си. За мен и за останалите собственици от този момент Цанко Цветанов не може да бъде треньор на Етър. Питам се аз като собственик на този отбор, не мога ли да задавам въпроси на треньора си защо сме загубили по този начин срещата?