Пирин Бл спря победната серия на Славия на Овча купел (ВИДЕО)

Славия и Пирин Благоевград завършиха наравно 1:1 в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Точни за двата отбора бяха Станислав Костов и Емил Виячки. Това бе и първа точка като гост за „орлетата“ през този сезон, с което хората на Уорън Фийни спряха победната серия на Славия, който имаше три поредни победи на свой терен преди равенството с тима от Благоевград.DSPORT.BG

На стадион „Славия“ двата отбора направиха много интересно и изпъстрено с опасни положения първо полувреме. С пропуски за гостите се отличи Станислав Костов, докато Радослав Кирилов уцели греда за Славия. Въпреки това топката не попадна в нито една от вратите през първите 45 минути.

Второто полувреме предложи много повече интересни положения, като първо в 67-ата минута Станислав Костов се разписа след асистенция на Станислав Манолев, а две минути по-късно вратарят на Пирин Бл Петър Петров не излезе добре и Емил Виячки с глава възстанови равенството след центриране на Иван минчев от ъглов удар.

Славия – Пирин Бл 1:1

0:1 Станилслав Костов 67′

1:1 Емил Виячки 69′ 

Първата по-опасна ситуация в мача бе на сметката на гостите, като след по-малко от две минути игра Станислав Манолев проби до дясното крило и центрира, но от близка дистанция Мохамед Брахими не успя да отправи удар. В следващите минути “белите” започнаха да владеят повече топката и да се опитват да упражнят натиск към вратата на Петър Петров.

В 11-ата минута обаче Пирин Манолев и Брахими разигра добре по десния фланг, като топката стигна до Станилсав Костов на границата на наказателното поле, но ударът на нападателя бе спасе от Светослав Вуцов.

Десет минути по-късно гостите от Благоевград получиха право да изпълнят пряк свободен удар вдясно от вратата на Вуцов, но изпълнението на Манолев бе много слабо. В ответната атака вратарят на Пирин пресече добре извеждащо подаване към Мартин Сораков.

В следващите минути играта се водеше основно в играта на терена, където двата отбора водеха люта битка, без да се притесняват да влизат в единоборства, които накараха съдията Георги Гинчев да покеже 3 жълти картона в първия половин час на мача.

В 33-ата минута Славия стигна до най-опасното положение до този момент в мача. Тони Тасев центрира перфектно отдясно към намиращия се на около 15 метра от вратата на Пирин Бл Радослав Крилов. Нападателят отправи силен удар с десния крак, но за негово съжаление топката се отби в дясната греда на гостите, като преди това леко докосна крака на играч в зелено.

„Орлетата“ отвърнаха с бърза контратака в 39-ата минута, когато топката стигна до измъкналия се сам срещу Вуцов Станислав Костов. Вратарят на Славия обаче направи брилянтно спасяване, отразявайки удара на бившия футболист на Левски. До ситуацията се стигна след грешка в изнасянето на топката от страна на играчите на „белите“.

Минута преди края на първото полувреме имаше съмнения за игра с ръка в наказателното поле на „орлетата“ следу удар на Мартин Сораков, но съдията правилно не посочи бялата точка.

В продължението Тасев стреля опасно след технично подаване на Сораков, но Петър Петров улови топката и с това бе сложен край на първото полувреме.

Второто полувреме започна по-нервно, като двата отбора не успяваха да изградят стойностни атаки към Светослав Вуцов и Петър Петров.

В 57-ата минута Славия получи право да изпълни пряк свободен удар на около 25 метра от вратата на Петров след нарушение на Христофор Хубчев, но изстрелът на Иван Минчев прелетя над вратата на „орлетата“.

В 66-ата Пирин стигна до страхотно положение за гол. „Орлетата“ осъществиха бърза контраатака, при която трима техни футболисти се озоваха срещу също толкова защитници. Мохамед Брахими обаче се полакоми и вместо да подаде в ляво на оставения съвсем сам Станислав Манолев, той стреля от границата на наказателното поле право в обятията на Вуцов.

Само минута по-късно Манолев показа как трябва да се постъпва в подобни ситуации и след като проби по лявото крило след като отне топката от защитник в бло, той пусна топката в центъра към Станислав Костов, който засече топката право в мрежата на Славия – 1:0.

Домакините обаче веднага отвърнаха на удара. По-малко от 2 минути след подновяването на играта „белите“ получиха право да изпълнят ъглов удар. Иван Минчев центрира в наказателното поле, където вратарят на гостите Петров излезе неразчетено. Пръв до топката достигна Емил Виячки и с глава възстанови равенството в Овча купел.

След бързите два гола мачът доби съвсем друго измерение и двата отбора започнаха да атакуват по-смело в търсене на победата. В 77-ата минута Манолев изведе връхлитащия от десния фланг към центъра Брахими, но ударът с десния крак на седмицата на Пирин бе спасен от Вуцов.

Славия отговори с положения от статични положения, с които гостите успяха да се справят. Като цяло домакините бяха и по-активния отбор в последните 10 минути на срещата. След това обаче играта се накъса и двата тима трудно стигаха до опасни атаки.

След паузата за националните отбори за Славия предстои тежко гостуване във Варна на Черно море. „Орлетата“, от своя страна,  ще имат прекрасна възможност за позитивен резултат в домакинството на Ботев Враца. Освен това днешните съперници ще се срещнат в следващия кръг на турнира за Купата на България.

Славия и Пирин Благоевград се изправят един срещу друг в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. На стадиона в столичния квартал Овча купел домакините нямат право на грешка срещу намиращия се на последното място в класирането Пирин. Гостите, от своя страна, ще се опитат да поднесат изненадата и да вземат нещо от намиращия се на трето място в класирането отбор на Славия. Задачата за хората на Уорън Фийни ще бъде мека казано сложна, тъй като „белите“ се намират в серия от 3 поредни победи на своя стадион.

Стартови състави:

Славия: 21. Светослав Вуцов – 3. Ертан Томбак, 55. Андреа Христов (к), 23. Емил Виячки,  37. Венцислав Керчев – 16. Кемело Нгуена (46′ – 71. Емил Стоев) – 88. Тони Тасев, 73. Иван Минчев (90′- 5. Мартин Атанасов), 17. Ерол Дост, 10. Радослав Кирилов – 19. Мартин Сораков (46′ – 7. Петер Макрилос)

Резерви: 12. Иван Дерменджиев, 71. Емил Стоев, 6. Костадин Велков, 18. Димитър Стоянов, 11. Кристиан Добрев, 5. Мартин Атанасов, 7. Петер Макрилос

Старши треньор: Златомир Загорчич

Пирин Бл: 99. Петър Петров – 38. Александър Дюлгеров, 14. Стилиян Николов, 3. Петър Занев, 45. Христофор Хубчев – 8. Орлин Старокин – 17. Спас Георгиев, 11. Станислав Манолев (к), 31. Красимир Станоев, 7. Мохамед Брахими – 29. Станислав Костов (90′ – 9. Преслав Йорданов)

Резерви: 1. Димитър Шейтанов, 26. Иван Тасев, 44. Конър Хендерсън, 2. Педро Ферари, 9. Преслав Йорданов, 23. Ивайло Тодоров, 16. Николай Николов

Старши треньор: Уорън Фийни

Съдия: Георги Гинчев

Жълти картони: Ерол Дост, Венцислав Керчев, Иван Минчев (С); Орлин Старокин, Христофор Хубчев, Александър Дюлгеров, Спас Георгиев, Петър Занев (П)

ГАЛЕРИЯ